Musorujsag
Élő Eredmények

Laporta reagált Koeman panaszára: Előbb kellett volna kirúgnom

Laporta reagált Koeman panaszára: Előbb kellett volna kirúgnom

m4sport.hu
A holland Ronald Koeman, aki Xavi előtt irányította a Barcelonát, a napokban arról panaszkodott, hogy nem kapta meg azt a türelmet és időt, amit a mostani vezetőedző élvez. Joan Laporta, a katalán klub elnöke a Barca TV-nek nyilatkozva válaszolt a korábbi tréner szavaira.

Joan Laporta hétfőn a Barca TV-nek adott nyilatkozatában reagált Ronald Koeman vádjára, hogy a klubelnöktől nem kapott elég időt arra, hogy csapatot építsen, míg a mostani vezetőedző, a klublegenda Xavi Hernández teljes mértékben élvezi a klub első emberének bizalmát.

Laporta reakciójából érezhető, hogy a holland szavai cseppet sem tetszettek neki.

„Már a szezon végén kétségeim voltak Koemannal kapcsolatban. Ezt tudattam is vele, de ő folytatni akarta a munkát. Tiszteletben tartottam a kérését, megadtam a lehetőséget, de eljött a pillanat, amikor megértettem, hogy a dolgok nem a megfelelő irányba haladnak. Meg kellett hoznom a döntést. Tisztelettel tettem meg, de visszagondolva azt kell mondanom, hogy előbb kellett volna megtennem. Ha sértve érzi magát, nos, remélem, hogy idővel elmúlik az érzés” – jelentette ki a Barca elnöke, aki a jelenlegi edző munkájával kifejezetten elégedett.

„A legjobb, ami történhetett, az az érkezésének pillanata volt. Meghozta a győztes mentalitást a csapatnak, és reményt adott a szurkolóknak” – mondta Laporta Xavi érkezésével kapcsolatban, aki november elején vette át a csapatot Koemantól.

Borítókép: Joan Laporta (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

További tartalmak