Musorujsag
Élő Eredmények

Fabinho visszaemlékezett, hogy lett Real-játékos: Jött Mourinho és Mendes, én meg pizsamában

Fabinho visszaemlékezett, hogy lett Real-játékos: Jött Mourinho és Mendes, én meg pizsamában

m4sport.hu
A Liverpool hatalmas munkabírású brazil szűrője, Fabinho a FourFourTwo-nak mesélt arról. hogy 2012 nyarán hogyan került a Real Madridhoz, annak fiókcsapatához, a Castillához.

A Liverpool brazil szűrője pályafutását jobboldali védőként kezdte, csak később került a pálya közepére. Fabinho csak egy szezon töltött el a Real Madridban, ahol 30 alkalommal lépett pályára a Castilla játékosaként, a felnőttcsapatban – amelyet akkor a portugál José Mourinho irányított – csak egyszer játszott.

A 28 éves játékos közel tíz évvel ezelőtt – 2012 nyarán – került a madridi csapathoz, akkor ismerte meg a jelenleg az olasz AS Romát irányító portugál edzőt, nem mindennapi körülmények között.

Alig, hogy megérkezett a portugál Rio Ave csapatához, első európai klubjához, a szerencse hamar bekopogtatott hozzá.

„Megérkeztünk Portugáliába, de a Rio Avénál csak két hetet maradtam, maximum hármat. Éppen grilleztünk a többi brazillal, amikor az ügynököm hívott, hogy a Real Madrid Castillának egy jobboldali védőre van szüksége, érdekelne-e a dolog?” – emlékezett vissza a 23-szoros brazil válogatott középpályás.

„Egyszer egy este Lucio (az ügynöke) eljött hozzám és mondta, hogy pakoljam össze a bőröndömet, mert hajnalban értem jön Jorge Mendes autóval. Kérdeztem, hogy ‘valami baj van?’. Senki nem szólt előtte egy szót sem, aztán már a kocsiban Mendes elmondta, hogy Madridba utazunk, ahol aláírok nekik. Felhívtam anyámat Brazíliában, hogy elmondjam neki, mi történt, elkezdett sírni örömében” – mesélte Fabinho a FourFour Two-nak, ahogyan azt is, hogy ismerte meg a királyiakat irányító karizmatikus portugál edzőt, José Mourinhót.

„Egy hotelbe vitt engem Madridban. Éppen aludtam, amikor kopogtattak az ajtón. Kinéztem a kukucskálón és nem hittem a szememnek. Mendes és José Mourinho állt kint! Én meg egy szál pizsamában, kicsit sem olyan állapotban, ahogyan illik vele megismerkedni. Még megszólalni sem voltam képes. Csak azért ugrott be, hogy köszöntsön a csapatnál. Akkoriban még elég félénk voltam, álmomban sem merült fel, hogy pont így fogom őt megismerni”- ecsetelte első találkozását Mourinhóval.

Borítókép: Fabinho (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak