Musorujsag
Élő Eredmények

Kalmár Zsolt még ebben a szezonban pályára lépne

Kalmár Zsolt még ebben a szezonban pályára lépne

m4sport.hu/Kossuth Rádió
Április közepén-végén már a csapattal szeretne edzeni, és még ebben a szezonban szeretne mérkőzést játszani Kalmár Zsolt, aki tavaly március 31-én, az Andorra–Magyarország világbajnoki selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést.

A DAC középpályásának elszakadt külső oldalszalagját tavaly április 12-én műtötték meg, ekkor derült ki, hogy a keresztszalagjának nagyobb része is megsérült – amit korábban az MR-vizsgálatok nem mutattak ki –, ezért újabb beavatkozás vált szükségessé, amelyet május 22-én végeztek el.

Kalmár Zsolt a Kossuth Rádiónak elmondta, a két szalagszakadásnak 10-12 hónap az ideális rehabilitációs ideje, ezért nehéz időszakon van túl, de már úgy érzi, jó úton halad, betartja az orvosi és edzői utasításokat, nem szeretné elsietni a visszatérést. „Ha csak az oldalszalagom sérült volna meg, akkor már rég játszanék. Remélem, hogy ebben a szezonban még egy-két meccsre pályára tudok lépni” – fogalmazott.

Hozzátette, a közelmúltban kicsit megerőltette a műtött térdét, ezért begyulladt a térdkalácsa, de már újrakezdte a gyakorlatokat, hamarosan kocoghat is, április közepén-végén pedig már azt tervezi, hogy a csapattal fog edzeni. „A legfontosabb a türelem és hogy mindent úgy csináljak, ahogyan előírták. A klub számít rám és támogat abban, hogy csak akkor térjek vissza, ha teljesen felépülök.”

A szlovák élvonal 2020/21-es szezonjának legjobbjává megválasztott Kalmár Zsolt úgy véli, ha nem sérült volna meg, valószínűleg eligazol Dunaszerdahelyről, hiszen voltak ajánlatai, de mivel a DAC mindenben támogatta őt, februárban 2025-ig meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését.

„Jó formában játszottam, nemzetközi szinten is megmutattam, hogy jó teljesítményt tudok nyújtani, megvolt az a lépcsőfok, hogy tovább tudjak lépni. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak, volt pár sérülésem az évek során, és mindig mellettem voltak. Volt megkeresésem jó csapatoktól, de úgy gondoltam, hogy a klub és a szurkolók annyit adtak nekem, hogy nem tehetem meg, hogy ingyen távozzak. Nem akartam azt megtenni, hogy nem hosszabbítok, sérült is vagyok, lejár a szerződésem és akkor nyáron százszázalékos állapotban elmegyek olyan klubhoz, ami számomra jó. De meg tudtunk állapodni, hosszabbítani tudtam, szeretnék a szezon végén valamilyen trófeát nyerni a klubbal.”

Borítókép: dac1904.sk

További tartalmak