Musorujsag
Élő Eredmények
×

Jó hír Xavinak: Ansu Fati újra bevethető hosszú sérülése után

Jó hír Xavinak: Ansu Fati újra bevethető hosszú sérülése után

m4sport.hu
A hétvégi Clásicót követően, amelyen a Xavi Hernández által irányított Barcelona Madrid 4-0-ra kiütötte a Realt, a katalánok vezetőedzője jó hírt kapott. A január óta 20-a sérült Ansu Fati teljes értékű munkát végez az edzéseken és bevethető a csapat következő mérkőzésén.

Beérett Xavi munkája a Barcelona labdarúgó-csapatánál. A Santiago Bernabéuban aratott 4-0-s Barca győzelem csak a hab volt a tortán, hiszen a gránátvörös-kéket már 12 mérkőzés óta veretlenek (9 győzelem, 3 döntetlen), egyértelmű jelét mutatva, hogy a Barca-legenda kezei alatt jól funkcionál a csapat.

Utoljára – hosszabbítás után – január 20-án kapott ki a csapat a Király-kupában a baszk Athletic Bilbao ellen. A nyolcaddöntős kiesés mellett további szomorú hír volt a katalánok számára azon a mérkőzésen, hogy Ansu Fatit bő egy óra játék után le kellett cserélni.

A 19 éves spanyol válogatott tehetség azóta sem lépett pályára. Akkoriban a fiatal játékos megtagadta a műtétet, és inkább egy konzervatív kezelést, a fizioterápiát választotta. A csapat orvosai szerint a héten teljesen felépült, és készen áll, hogy újra pályára léphessen.

Sérülései miatt Fati mindössze tíz mérkőzésen lépett pályára a szezon folyamán, ezeken ötször talált az ellenfelek hálójába. A spanyol Marca információi szerint Xavi fokozatosan tervezi visszaépíteni a csapatba a támadót, nem akarja, hogy a hirtelen terhelés miatt újra megsérüljön.

Borítókép: Ansu Fati gólöröme (Forrás: EPA/SERGEY DOLZHENKO)

További tartalmak