Musorujsag
Élő Eredmények
×

Laporta kemény gazdasági korlátozásokat vetít előre, akinek nem tetszik, mehet

Laporta kemény gazdasági korlátozásokat vetít előre, akinek nem tetszik, mehet

m4sport.hu
Joan Laporta és a Barcelona vezetősége tanult az előző elnökség hibáiból, a klubelnök pedig egyértelműen kijelentette, hogy kemény gazdasági korlátozásokat tervez bevezetni a klubon belül, amelyek a játékosok szerződéseit is befolyásolják.

Josep Maria Bartomeu elnöksége alatt komoly adósságokba verte magát a Barcelona, Laporta feladata, hogy gazdaságilag rendbe tegye a klubot. Az elnök ennek érdekében egyértelműen fogalmazott, a klubnak jelentős gazdasági korlátozásokat kell bevezetnie, amelyek a játékosok szerződéseit is érinteni fogják.

Meg kell érteniük a labdarúgóknak, össze kell húzni a nadrágszíjat. Tervei szerint egy elfogadható alapfizetés mellett teljesítményük szerint lennének fizetve a játékosok. Vagy elfogadják az új szabályokat, vagy nyitva a klub ajtaja, bátran el lehet menni. A Mundo Deportivo és az El Periódico is arról számol be, hogy a futballistákkal már tudatták a klubelnök terveit.

Laporta arról nyilatkozott, a csapat minden egyes játékosa tisztában van azzal, milyen nehéz anyagi helyzetben van a klub, ezért tudatta az érintettekkel, hogy a szerződéseket módosítani kell, mérsékeltebb fizetést kapnának, de eredményesség esetén kiemelkedő lenne a premizálási rendszer.

Pontosan ezért áll értetlenül az elnök pár játékos igénye előtt. Az elmúlt napokban felmerült annak lehetősége, hogy az uruguayi védő, Ronald Araújo, illetve a szezon folyamán felfedezett Gavi is a távozáson gondolkodik, mert úgy érzik, magasabb fizetést érdemelnének.

Emellett még mindig nyitott kérdés a francia szélső, Ousmané Dembélé esete, akinek a szerződéshosszabbítási tárgyalása megrekedt, mert a klub képtelen teljesíteni igényeit, a jelenlegi elképzelések szerint nem is akar azokhoz igazodni.

Vasárnap a Mundo Deportivónak nyilatkozva azt mondta Laporta, szeretnék, ha a játékosok úgy éreznék, megbecsülik őket a klubnál, ugyanakkor azt is világossá tette, csak azok szolgálataira számítanak, akik kifejezetten a Barca labdarúgói akarnak lenni és a pénz csak másodlagos számukra.

“Olyan számításokon alapulnak az elképzeléseink, amelyeket mindenkinek meg kell értenie. Remélem, elfogadják a feltételeket, a kikalkulált alapfizetéseket. Ha valaki nem akar maradni, az sem probléma” – jelentettre ki a klubelnök.

Egyértelmű üzenet!

Borítókép: Joan Laporta (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia)

További tartalmak