Musorujsag
Élő Eredmények
×

Donnarumma kapzsiságának kelepcéjébe került

Donnarumma kapzsiságának kelepcéjébe került

m4sport.hu
Gianluigi Donnarumma Európa-bajnokként, ráadásul a kontinensviadal legjobb játékosaként igazolt az olasz Milantól a világ egyik leggazdagabb klubjához, a Paris Saint-Germainhez. A több millió eurós fizetés nagy vonzerő volt a számára, de egyre inkább érzékelheti, hogy a pénz nem minden.

Olaszországban a Gazzetta dello Sport világított rá, hogy a fantasztikusan sikerült tavalyi Európa-bajnokság után Gianluigi Donnarumma közel sem azt kapta Párizsban, mint amire számított.

Az előző szezon végén nem volt hajlandó hosszabbítani a Milannal, mert a piros-feketék nem tudták teljesíteni igényeit, a PSG számára viszont ez nem okozott problémát, tárt karokkal fogadták. Viszont hamar rá kellett döbbennie arra, hogy milyen is az élet egy sztárokkal teletűzdelt csapatnál.

Míg Milánóban kirobbanthatatlan volt a kapuból, addig a Paris Sant-Germainnél felváltva véd Keylor Navasszal. Egy ideig csendben tűrte ezt a számára nem tetsző felállást, és magabiztosan nyilatkozta, hogy eljön az idő, amikor csak rá fog számítani Maurício Pochettino, de a helyzet nem sokat változott, sőt – megítélését nézve -, inkább romlott nagy hibájának köszönhetően a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, amely az első lökés volt a PSG kieséséhez az elitligából.

Az sem segített lelkiállapotán, hogy az olasz válogatott nem jutott ki a katari világbajnokságra, miután az északmacedón Trajkovski a pótselejtezőn kilőtte úgy 20 méterről kapuja jobb alsó sarkát.

Az olasz sajtó arról ír, hogy a 23 éves kapus nem érzi jól magát a PSG-nél, és hiányzik neki az olasz bajnokság (Serie A).

A gond csak az, hogy Donnarumma 10 millió eurót keres Párizsban a bónuszok nélkül, ennyit pedig sem a Milan, se más Serie A csapat nem tud, nem is akar – még megközelítőleg sem – fizetni neki, a kivásárlásáról még csak nem is beszéltünk. A szerződése 2026 nyaráig érvényes a francia klubbal.

Nehéz időszakot él pályafutásában a hórihorgas talján, mást nem nagyon tehet, minthogy összeszorított foggal és sok munkával küzd meg a helyéért, lehetőleg hibamentesen. A tehetsége legalább megvan hozzá.

Borítókép: Gianluigi Donnarumma (EPA/YOAN VALAT)

További tartalmak