Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rooney-t zavarta, milyen méltánytalanul bánik Mourinho a fiatal játékosokkal

Rooney-t zavarta, milyen méltánytalanul bánik Mourinho a fiatal játékosokkal

m4sport.hu
José Mourinho 2016 és 2019 között volt a Manchester United menedzsere. Wayne Rooney, a Vörös Ördögök gólrekordere éles kritikát fogalmazott meg a portugál edző munkájával kapcsolatosan, elsősorban azt kifogásolta, hogy sosem bízott a klub akadémiáján pallérozódó fiatal játékosokban, fontosabbnak tartotta nagy nevek leigazolását.

“Az eltávolodás az akadémia és az első csapat között szembeszökő, hatalmas volt, főleg abban az időszakban, amikor Mourinho irányította a csapatot. Szinte olyan volt, mintha az akadémia fiatal játékosai nem is léteznének” – kezdte Wayne Rooney a Sky Sportsnak adott interjúban.

Főként azért volt ennyire kirívó számára az akkori rendszer, mert korábban, a United legendás edzője, Sir Alex Ferguson kifejezetten támaszkodott az akadémia munkájára.

“Azok után, hogy Sir Alex Fergusonnak milyen volt a kapcsolata velük 26 éven át azt látni, hogy esélyük sincs még a keret közelébe sem kerülni… kicsit olyan, mintha egy hosszú házasság után beadták volna a válópapírokat az akadémia és a csapat között” – sajnálkozott Rooney, aki ugyancsak Fergusonnak köszönheti, hogy a Vörös Ördögök legendájává vált.

A csatár 13 évig szolgálta a manchesteri csapatot, 2017-ben igazolt az Evertonhoz, így még volt alkalma látni, hogy bánik a (fiatal) játékosokkal a portugál tréner.

Borítókép: José Mourinho és Wayne Rooney (m4sport.hu)

További tartalmak