Musorujsag
Élő Eredmények
×

Libertadores Kupa-győztes edzője lehet a Fenerbahcénak és Szalai Attilának

Libertadores Kupa-győztes edzője lehet a Fenerbahcénak és Szalai Attilának

m4sport.hu
Ali Koc, a Fenerbahce elnöke elutazott Lisszabonba, hogy személyen győzze meg Jorge Jesust, a Benficától decemberben elbocsájtott edzőjét, aki 2019-ben Livertadores Kupát nyert a brazil Flamengo csapatával, hogy írjon alá a török bajnokság harmadik helyén álló klubnak.

Török sajtóinformációk szerint a klub elnöke, azért kívánt személyesen találkozni a december óta munkanélküli edzővel, mert éreztetni akarta, mennyire fontos számára, hogy elvállalja a csapat irányítását – amelynek a magyar válogatott védő, Szalai Attila is a tagja -, illetve jelezze, hogy hajlandó a 67 éves szakember minden kívánságát teljesíteni.

A szezont egy portugál edzővel Vitor Pereirával kezdte a csapat, de miután nem az elvárások szerint jöttek az eredmények, megköszönték a munkáját. Jelenleg Ismail Kartal irányítja a csapatot.

Nem az első alkalom, hogy a Fener megkörnyékezi a karizmatikus edzőt, 2015-ben is a klub kívánságlistáján szerepelt, akkor végül nem született egyezség. Portugáliában úgy tudják, hogy Jesus nem zárkózik el a feladattól, de csak májusban hoz döntést jövőjéről.

Borítókép: EPA/Eduardo Costa

További tartalmak