Musorujsag
Élő Eredmények

Bár Ten Hag hivatalosan még nem a Manchester United edzője, de már megvan, ki lehet az első igazolása

Bár Ten Hag hivatalosan még nem a Manchester United edzője, de már megvan, ki lehet az első igazolása

m4sport.hu
Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, Angliában már tényként kezelik, hogy a következő szezontól a holland Erik ten Hag lesz a Manchester United menedzsere. A szakember jelenleg a holland bajnokságot vezető Ajax együttesét irányítja, nem meglepő, hogy a United első szerzeménye is az amszterdami klubtól érkezne.

Felemás szezont fut az Ajax az 52 éves Erik ten Hag irányítása alatt. A bajnokságot vezeti az amszterdami a csapat, de a Bajnokok Ligájában kiesett a portugál Benficával szemben a nyolc közé jutásért, a holland kupa döntőjében pedig 2-1-re kikapott a nagy rivális PSV Eindhoventől.

Ugyanakkor akad néhány játékosa klubnak, akik nem panaszkodhatnak formájukra. Közéjük tartozik az elefántcsontparti Sébastien Haller, aki 38 meccsen 33-szor talált az ellenfelek hálójába, mellette 9 gólpasszt osztott ki, vagy a 22 éves brazil Antony, akinek ugyancsak kiemelkedőek a mutatói: 33/12/10.

Az angol The Sun információi szerint Ten Hag kívánságlistájának élén utóbbi szerepel, a United vezetősége pedig már meg is tette az első lépést, hogy teljesítse a csapat jövendő edzőjének kérését.

Az angolok úgy tudják, hogy a két klub jó kapcsolatot ápol egymással, így várhatóan gördülékeny lesz az egyezkedés a felek között. A The Sun úgy tudja, hogy az Ajax egy 60 millió eurós ajánlatra gondolkodás nélkül igent mondana, ráadásul Ten Hag személye is biztosíték arra, hogy gyorsan lezárják az ügyletet. Az sem utolsó szempont, hogy a jobbszélső is nyitott arra, hogy kövesse edzőjét új klubjába.

A védelemben is van egy kiszemelt játékosa, akivel szívesen dolgozna együtt, de nem jelenlegi csapatából, hanem a Cheslea-ből. Ez elmúlt időszakban rengetek kritika érte a United kapitányát, Harry Maguire-t, aki a holland edzőt sem győzte meg teljesítményével. Nyáron jár le a szerződése londoniak német hátvédjének, Antonio Rüdigernek, akit több klub is szívesen látna soraiban, Ten Hag is úgy gondolja, hogy a 29 éves játékos stabilitást hozhatna a manchesteri védelembe.

Borítókép: Antony Matheus Dos Santos (Fotó: EPA/MAURICE VAN STEEN)

További tartalmak