Musorujsag
Élő Eredmények

Piqué és a spanyol szövetség elnöke Messi segítségével milliókat tett zsebre a spanyol Szuperkupa szaúdi rendezésével

Piqué és a spanyol szövetség elnöke Messi segítségével milliókat tett zsebre a spanyol Szuperkupa szaúdi rendezésével

m4sport.hu
A Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales, illetve a Barcelona középhátvédje, Gerard Piqué közösen dolgozta ki a tervet, hogy a spanyol Szuperkupa időpontját augusztusról januárra tegyék át és Szaúd-Arábiában rendezzék meg. A szövetség első embere és a Barca 35 éves játékosa eurómilliókat keresett az üzleten, amelynek megvalósításában Lionel Messi is segédkezett, állítja a spanyol El Confidencial.

 

Spanyol hírforrások szerint az Atlético Madrid kemény magja lehet annak hátterében, hogy dokumentumok és hanganyagok szivárogtak ki, amelyek alapján Rubiales és Piqué együtt tervelte ki, hogy lehetne a spanyol Szuperkupa négyes döntőjét megrendezni Szaúd-Arábiában úgy, hogy azzal anyagilag maguk is jól járjanak.

A háttér munkálatokban Piqué egyik cége, a Kosmos is részt vett a tárgyalások kezdeti szakaszában, a szaúdiakkal végül 2019-ben sikerült megegyezni.

A kiszivárogtatott anyagokat végül a spanyol El Confidencial tette közzé, a hanganyag részleteit is nyilvánosságra hozta, köztük több beszélgetést Rubiales és Piqué részvételével, köztük egy olyat, amely egyértelművé teszi a Barca-védő szerepét.

Rubiales: „Geri! Gratulálok. Nem a tegnapi nagy meccsért vagy a gólodért. A szerződés a szaúdiakkal. Köszönök mindent. Ha bármire szükséged van, csak szólj.

Az El Confidental egy olyan beszélgetést is lehozott, amelyben Piqué pénzről, és annak elosztásáról szólal meg.

Piqué: „Rubi. Ami a pénzt illeti, a Real Madrid elfogadna nyolcmillió eurót. Ugyanennyit a Barca is. A másik két csapat két, illetve egymillió eurót kap. A szövetségnek így hatmillió marad, még egy-két milliót kérhetünk a szaúdiakból.

Az üzlet megvalósításához a Spanyol Labdarúgók Testületének a beleegyezésére is szükség volt, amelynek elnökét, David Aganzót személyesen Lionel Messi győzte meg arról, hogy támogassa az elképzelést.

Rubiales: „A naptárral kapcsolatos javaslatom az AFE-től és a La Liga-tól származik, és most egy másikat fogunk javasolni, apró változtatásokkal. Úgy gondolom, hogy valaki másnak kellene beszélnie, nem kellene, hogy a te neved felmerüljö, ennek az illetőnek kellene megmondani David Aganzónak, hogy ‘hé, ember, ennek meg kell történnie, mert ez jó’.”

Ez a „valaki más”, Lionel Messi volt az El Confidencial szerint.

A spanyol lap arról is írt, hogy a védő javasolta Rubialesnek, hogy a tárgyalásokba vonja bele magát a spanyol királyt, I. János Károlyt is, aki jó kapcsolatot ápol a szaúdi előkelőségekkel.

Piqué: „Rubi, gondolod, ha megkörnyékezzük a királyt… az segíthet nekünk? Nagyon jó a kapcsolata az ottani emberekkel, királyokkal, vagy bárki mással a szaúdiaknál. Így könnyebb lehetne a köreikbe lépni. Meggyőződésem, hogy a király tudna ebben segíteni.”

Az El Confidental arról is beszámolt, hogy a megállapodásért cserébe Piqué évente négymillió eurót kap a Kosmoson keresztül, ráadásul a szerződésben kikötésként szerepel, amennyiben a játékos cége nem kapja meg időben a pénzt, akkor semmissé tehetik a szaúdi rendezését a Szuperkupának.

Borítókép: Gerard Piqué és Luis Rubiales (m4sport.hu)

További tartalmak