Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola: Talán nem vagyok elég jó ahhoz, hogy BL-győzelemhez segítsem a Cityt

Guardiola: Talán nem vagyok elég jó ahhoz, hogy BL-győzelemhez segítsem a Cityt

m4sport.hu
Kettőt aludhatott - már amennyire sikerült - Pep Guardiola a Real Madrid elleni kiesésre a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Manchester City spanyol menedzsere bevallotta, hogy nagy pofon volt számukra az, ahogyan elbukták a döntőbe jutást, időre van szükség, hogy feldolgozzák az eseményeket.

Vasárnap délután egy kellemetlen, javuló félben lévő ellenféllel, a Newcastle Uniteddel találkozik a Manchester City a Premier League 36. fordulójában. Pep Guardiola együttese nem a legjobb lelkiállapotban érkezik az összecsapásra, miután a hét közepén nem jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Real Madriddal szemben, pedig a visszavágó rendes játékidejének 89. percében, összesítésben kétgólos előnyben volt az angol bajnok.

Érthető, hogy a Newcastle elleni bajnokit felvezető sajtótájékoztatón elsődleges téma volt a hétközi összecsapás, hiszen egészen kevés hiányzott a Citynek ahhoz, hogy két egymást követő évben is BL-finalista legyen. A mérkőzés után a csapat szurkolói is kifejezték nemtetszésüket és a spanyol edző távozását követelik. Guardiola reagált is erre.

„Talán nem vagyok elég jó edző ahhoz, hogy a csapatomat a Bajnokok Ligája megnyeréséhez segítsem. Persze senki nem tudhatja, mi lett volna más játékosokkal, más edzővel. Nagyon közel voltunk, hogy ott legyünk (a döntőben). Ezt ők is tudják, mi is tudjuk. A legfontosabb, hogy újra megpróbáljuk a következő szezonban, aztán újra, ha kell” – mondta Guardiola burkoltan jelezve, hogy nem áll szándékában távozni a kispadról.

Azt is elmondta az 51 éves menedzser, hogy a csapatot megviselték a hét közben történtek, de nincs más lehetőségük, mint gyorsan felállni és megnyerni a bajnokságot. Ezért is fontos a hétvégi mérkőzés, mert a City vezeti ugyan a bajnokságot, de csak egy pont az előnye az üldöző Liverpoollal szemben, vagyis nem nagyon lehet botlani.

„Nincsenek szavak, amelyek segíthetnének azon, ahogyan érezzük magunkat. Egyszerűen időre van szükségünk, aludni a lehető legjobban és a következő célra fókuszálni. A szombatot együtt töltjük, beszélgetünk arról, hogy milyen csapat vagyunk, hogy mennyi jó dolgot hajtottunk végre, hogy eljussunk ennyiszer a Bajnokok Ligája elődöntőjéig. Ezek azok a pillanatok, amelyek miatt a legbüszkébb vagyok arra, hogy itt lehetek” – vallotta Guardiola.

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/SERGIO PEREZ)

További tartalmak