Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp kolumbiai játékosát dicséri, aki egyedülálló, hat trófeás csúcsot érhet el a szezonban

Klopp kolumbiai játékosát dicséri, aki egyedülálló, hat trófeás csúcsot érhet el a szezonban

m4sport.hu
Szombaton este fontos rangadót játszik a Liverpool a Premier League-ben. Jürgen Klopp csapata a Tottenham Hotspur együttesét fogadja, győzelem esetén újra a tabella élére ugorhatna, egy meccsel többet játszva a címvédő Manchester Citynél. A Vörösök német edzője az összecsapást felvezető sajtótájékoztatón külön kiemelte Luis Díazt, aki télen érkezett a portugál Portótól. A csapatváltásnak köszönhetően különleges rekord lehet az övé.

Az idő előrehaladtával, közeledve a szezon végéhez egyre többször merül fel a téma, hogy sikerül-e a Liverpoolnak négy trófeát nyernie. Az angol ligakupát már begyűjtötte, a Bajnokok Ligája döntőjébe a héten jutott be, az FA-kupa fináléjáig is eljutott, a bajnokságban pedig egyetlen pont a lemaradása az éllovas Manchester Cityvel szemben, négy fordulóval a vége előtt.

A sajtótájékoztatón a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp teljes csapatát dicsérte, amiért ilyen jó szezont fut, de külön kiemelte a kolumbiai Díazt, aki annak ellenére is képes volt villámgyorsan beilleszkedni a csapatba, hogy nem nagyon beszél angolul, ráadásul nagy hatása van abban, hogy ilyen jó eredményeket ér el a csapat.

„Nagyon fontos volt a hatása a csapatra. A világ bármelyik csapatában van helye egy világklasszisnak, márpedig ő az. Ezért is van, hogy annyira kétségbeesetten dolgoztunk a szerződtetéséért. Bármikor döntő tényező lehet” – dicsérte támadóját Klopp, akinek a személyisége is tetszik új szerzeményének.

„Mindenkivel beszélget úgy, hogy alig beszél angolul. Látszik, hogy nagyon szoros a kapcsolata Curtisszel és Harveyval, de az igazat megvallva elképzelésem sincs, hogy képesek kommunikálni” – mondta egy csibészes, kloppos mosollyal fűszerezve a német edző.

Luis Díaz nem csak a Liverpoolra volt jó hatással. A szezont még a Porto csapatában kezdte, amelynek egyetlen pontra van szüksége ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, emellett május 22-én a portugál kupa döntőjében is érdekeltek a Sárkányok, a papíron lényegesen esélytelenebb Tondela csapatával szemben.

Amennyiben a Liverpool és a Porto is mindent megnyerne, amit lehet, Díaz egyedülálló csúcsot tudhatna magáénak, hisz még senki nem nyert hat trófeát egy szezonon belül.

Borítókép: Jürgen Klopp és Luis Diaz (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak