Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai lehet a szezon újonca a Bundesligában

Szoboszlai lehet a szezon újonca a Bundesligában

m4sport.hu
Nem akármilyen megtiszteltetésben van része Szoboszlai Dominiknak, az RB Leipzig magyar középpályásának. Klubja tudatta, hogy a 21 éves tehetséget a Szezon Újonca-díj egyik jelöltje a német Bundesligában.

A magyar játékos mellett Omar MarMoush (Stuttgart), Patrick Wimmer (Bielefeld), Hiroki Ito (Stuttgart), Jesper Lindström (Frankfurt) és Jonas Wind (Wolfsburg) nyerheti meg a díjat.

A jelöltekre a szurkolók, a klubok és szakírók szavazhatnak, a drukkerek voksai a végső eredmény 40 százalékát teszik ki, utóbbi kettőé pedig 30-30 százalékot jelent.

A 20-szoros válogatott Szoboszlai a Bundesliga mostani kiírásában 29 mérkőzésen lépett pályára, hat gól és hét gólpassz szerepel a neve mellett, háromszor is elnyerte a hónap legjobb újonca címet.

Borítókép: Lipcse, 2022. április 28. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig (b) és Calvin Bassey, a Glasgow Rangers játékosa a labdarúgó Európa-liga RB Leipzig - Glasgow Rangers elődöntőjének első mérkőzésén Lipcsében 2022. április 28-án. MTI/EPA/Filip Singer

További tartalmak