Musorujsag
Élő Eredmények

Brutális fizetéscsökkentéssel bünteti játékosait a Manchester United vezetősége - sajtóhír

Brutális fizetéscsökkentéssel bünteti játékosait a Manchester United vezetősége - sajtóhír

m4sport.hu
Az angol Daily Mail információi szerint a Manchester United vezetősége 25 százalékkal csökkenti a csapat labdarúgóinak fizetését, mivel a Brighton elleni 4-0-s vereséggel eldőlt, hogy jövőre nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

A Brighton elleni csúfos vereség miatt végleg elszállt az esélye a Manchester Unitednek, hogy a következő szezonban a Bajnokok Ligájában indulhasson, tovább rontva az eddig sem fényes szezon mérlegén.

A kínos kudarc az eddig is sokat hangoztatott sportszakmai kérdések mellett más fájdalmas következményeket is hoz magával, hiszen hatalmas presztízsvesztés a klub számára, hogy nem indulhat a legrangosabb európai kupában, ami egyben óriási anyagi veszteséggel is jár, eurómillióktól esik el a Manchester United.

A Daily Mail információi szerint a klubvezetés úgy döntött, hogy megbünteti a labdarúgókat gyenge teljesítményükért és negyedével csökken a fizetésük. Bár a csapat legeredményesebb játékosa, Cristiano Ronaldo sem kivétel, hiába a harmadik a Premier League góllövőlistáján 18 találatával. A portugál támadó eddig heti 385 ezer fontot keresett, de a brightoni kisiklás után ez 288 ezerre csökken.

A büntetés mellett azért is döntött így a vezetőség, mert ezzel is el akarják kerülni az esetleges gazdasági nehézségeket.

Arról nem szóltak az angol híradások, hogy a United keretének tagjai hogy fogadták a döntést.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak