Musorujsag
Élő Eredmények

A Manchester City és a Barcelona között játékoscsere lehetősége merült fel a középpályán

A Manchester City és a Barcelona között játékoscsere lehetősége merült fel a középpályán

m4sport.hu
Korábban beszámoltunk arról, hogy a Manchester United világbajnok francia középpályása, Paul Pogba visszautasította a városi rivális City ajánlatát, így Pep Guardiolának tovább kell keresnie egy olyan labdarúgót a pálya közepére, aki védekezésben és támadásban egyaránt hasznos tagja lehetne csapatának. A megoldás Barcelonából érkezhet, ráadásul egy olyan csereügylet keretein belül, amellyel minden érintett fél jól járhatna.

A Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége lázasan dolgozik azon, hogy a következő szezonra egy ütőképes, a bajnoki cím megszerzésére is alkalmas keretet állítson össze. A novemberben kinevezett Barca-legenda, Xavi Hernández kívánságlistáján több játékos is szerepel, közülük az egyik a portugál Bernardo Silva, aki már az elmúlt nyáron is elkívánkozott a Manchester Citytől.

Mindeközben a Citynél is központi téma – főként a keserűre sikeredett Bajnokok Ligája-kiesés után -, hogy lehetne tovább erősíteni a csapatot.

Azzal a manchesteri kékek vezetősége is tisztában van, hogy Bernardo Silva távozna a csapattól, ráadásul minél közelebb szeretne játszani hazájához, vagyis a La Liga ideális bajnokság lehetne a számára. Ez akár kapóra is jöhet az angol bajnoknak, hiszen Pogba alternatívájaként felmerült a Barca középpályásának, Frenkie de Jongnak a neve. Az elmúlt nyár folyamán többször is benne volt a pakliban, hogy a holland távozik a katalánoktól, végül mégis gránátvörös-kék mezben kezdte a szezon honfitársa, Ronald Koeman kezei alatt.

Nehéz gazdasági helyzete miatt a Barcelonának minden átigazolási elképzelését alaposan át kell gondolnia, minden centre oda kell figyelnie, így egy esetleges játékoscsere bármikor megkönnyítheti a klub dolgát.

Egy De Jong-Silva cserével pedig a klubok és maguk a játékosok is jól járhatnának, minden fél óhaja teljesülhetne, már Guardiola nem titkolja, hogy a portugál az egyik nagy kedvence az angol címvédő keretében. Ugyanakkor tiszteli is annyira a 27 éves szélsőt, ha menni akar, akkor elengedi. A 24 éves holland pedig jól illeszkedne terveihez a következő szezonra. Brutális munkát képes elvégezni – a piszkosat is, ha kell – és a támadóharmadban sem feltétlenül illetődik meg.

Barcelonában pedig több szempontból is ideális választás Bernardo Silva. Xavi szereti a technikás, kreatív és állandóan robotoló játékosokat, mint a portugál, aki ráadásul igazi példakép lehetne a csapat fiataljai számára, Gavinak (17 éves) és Nico Gonzáleznek (19) óriási inspiráció lenne a portugállal együtt dolgozni, ahogyan Pedri (19) eddig sem lassú fejlődését is tovább serkenthetné. Fiatal és brutális kapacitással bíró középpályával rendelkezhetne a 42 éves edző.

A katalánok részéről tovább könnyítheti az üzletet, hogy Jorge Mendes – például Cristiano Ronaldóval is foglalkozik – a portugál ügynöke, aki jó kapcsolatot ápol a klub elnökével, Laportával. A két középpályás értéke a Transfermarkt szerint közel hasonló, így nem kizárható, hogy könnyen egyezségre juthatna a két klub vezetősége.

Borítókép: Frenkie de Jong és Bernardo Silva (m4sport.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Guardiola: Talán nem vagyok elég jó ahhoz, hogy BL-győzelemhez segítsem a Cityt
Kettőt aludhatott - már amennyire sikerült - Pep Guardiola a <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2022/05/04/ilyen-nincs-es-megis-van-ujabb-real-csoda-a-madrid-ketgolos-hatranybol-forditott-a-city-ellen-es-jutott-be-a-bl-dontobe" rel="noopener" target="_blank">Real Madrid elleni kiesésre </a>a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Manchester City spanyol menedzsere bevallotta, hogy nagy pofon volt számukra az, ahogyan elbukták a döntőbe jutást, időre van szükség, hogy feldolgozzák az eseményeket.
Külföldi futball