Musorujsag
Élő Eredmények

Meglepően keveset kap Haalandért a Dortmund

Meglepően keveset kap Haalandért a Dortmund

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Dortmund egy gazdasági közleménye alapján az átigazolási díj egy része nem a német klub számláján landol.

Kedden délután kiderült, Erling Haaland a Manchester Cityben folytatja pályafutását, ám érdekesség, hogy a Dortmund még csak nem is a csatár állítólagos kivásárlási árát, 75 millió eurót, hanem „csak” 60-at kap a norvég válogatott gólzsákért, aki brutális mutatókkal tette le névjegyét a klubnál és a Bundesligában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés


A Dortmund egy gazdasági közleményében azt írta, „az átigazolás megvalósulásával a vezetőség arra számít, hogy a transzfer a 2022/2023-as pénzügyi évben körülbelül 35-40 millió euróval toldja meg a kasszát” – olvasható a BVBWLD cikkében.

Ez azt jelenti, a Ruhr-vidékiek maximum 40 millió eurót kapnak Haalandért, a többi húsz a labdarúgó korábbi klubját, a Red Bull Salzburgot illeti, amely a jelek szerint százalékos részesedést kért a most 21 éves támadó továbbértékesítéséből, amikor 2020 telén eladta a Dortmundnak.

Borítókép: Erling Haaland (EPA/SASCHA STEINBACH)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Drasztikus változásokat szentesített a Bajnokok Ligájában az UEFA
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden ismertette döntését, hogyan változik a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-konferencialiga lebonyolítása a 2024/2025-ös idénytől: többek között jönnek a 36 csapatos, egy tabellás főtáblák, az úgynevezett svájci rendszerű sorsolás, és az új formula szerint akár még a 24. helyezett is nyolcaddöntőbe juthat.
Külföldi futball