Musorujsag
Élő Eredmények

Portugália is betett Abramovicsnak: a kormány megakadályozta 10 millió eurós villája eladását

Portugália is betett Abramovicsnak: a kormány megakadályozta 10 millió eurós villája eladását

m4sport.hhu
A portugál állam megakadályozta, hogy Roman Abramovics értékesítse tízmillió eurós villáját az ország déli részén Faro városához közel. Az ingatlannal kapcsolatban érdekes tény látott napvilágot: egy, az orosz oligarchához tartozó cég 15 nappal az ukrajnai invázió elindítása előtt kezdte el árusítani.

Portugália egy legnépszerűbb turisztikai régiójában, Algarve-ban található a tízmillió eurót érő ingatlan, amely Abramovics egyik cégének tulajdonában van. A portugál külügyminisztérium lett figyelmes arra, hogy a Quinta do Lagóban található területen található luxusingatlant 15 nappal az orosz invázió előtt kezdték el értékesíteni, de a minisztérium kérésére a kormány március 25-én leállíttatta az üzletkötést, meghiúsult a tulajdonosváltás.

A délnyugat-európai ország egyik televíziója – TVI – számolt be arról, hogy az ország egyik legnagyobb bankja, a Caixa Geral de Depositos értesítette a hatóságokat az ügyletről, így sikerült még időben leállítani az eladást.

Abramovics ellen a brit kormány, az Európai Unió és Svájc is szankciókat vetett ki, miután meggyőződésük, hogy közeli kapcsolatban áll az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal. Ezt támasztja alá a tény, hogy az oligarcha tagja volt az orosz delegációnak az Ukrajnával folytatott béketárgyalásokon.

Borítókép: Abramovics villája Dél-Portugáliában. (Forrás: wikipedia)

További tartalmak