Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szerződéshosszabbítás küszöbén a Barcelona és Gavi, 1 milliárd eurós kivásárlási záradékkal

Szerződéshosszabbítás küszöbén a Barcelona és Gavi, 1 milliárd eurós kivásárlási záradékkal

m4sport.hu
Spanyol sajtóinformációk szerint (Cadena Cope), a Barcelona sportigazgatója Mateu Alemany és Gavi ügynöke, Iván de la Pena több mint kétórás, sikeres tárgyaláson van túl. A 17 éves játékos hamarosan kézhez kaphatja a katalán klubtól új ajánlatát a hosszabbításról, miután a felek gyakorlatilag mindenben megegyeztek. Az új kontraktus 2027-ig szól kivásárlási árát egymilliárd euróban állapították meg.

A Barcelona vezetőedzőjének egyik elsődleges kívánsága volt a klub vezetői felé, hogy hosszabbítsák meg a szerződését a csapat 17 éves középpályásának, Gavinak. A tárgyalások a klub és a játékos ügynöke között már hónapok óta tart, de a Cadena Cope információi szerint hétfőn délelőtt minden részletben sikerült egyezségre jutni.

A megbeszélés eredménye, hogy a tehetséges futballista szerződését 2027 nyaráig hosszabbítják meg, illetve Ansu Fatihoz, Pedrihez és Araujóhoz hasonlóan egymilliárd euróban állapítják meg a kivásárlási árát.

A tárgyalások a Barca és a játékos ügynöke között azért húzódtak el ennyire, mert a hatszoros spanyol válogatott középpályásért több komoly ajánlat is érkezett topcsapatoktól, ugyanakkor a katalán klub előnyt élvez ezekkel szemben, mert Gavi kijelentette, hogy szívesen maradna nevelőklubjánál.

Borítókép: Gavi (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak