Musorujsag
Élő Eredmények
×

Öt Frankfurt-szurkolót vettek őrizetbe az El-döntő előtt Sevillában

Öt Frankfurt-szurkolót vettek őrizetbe az El-döntő előtt Sevillában

mti
Öt frankfurti futballszurkolót őrizetbe vettek kedden este Sevillában, miután utcai harcba keveredtek a skót Rangers szimpatizánsaival egy nappal a két együttes Európa-liga döntője előtt.

A spanyol rendőrség szerda délelőtti tájékoztatása szerint az őrizetbe vételek azt követően történtek meg, hogy mintegy 200 német éjfél körül a sevillai katedrális közelében skót szurkolókra támadt.

“A rohamrendőrség egységeinek kellett gyorsan beavatkozniuk, hogy megállítsák az Eintracht Frankfurt drukkereit, akik bántalmazták a Glasgow Rangers szurkolóit” – írta közleményében a rendőrség.

A támadás az első incidens volt a városban az El-döntőre érkezők között, de nem elképzelhetetlen, hogy lesz még dolguk a rendőröknek, ugyanis mintegy 150 ezer német és skót vendég utazik a városba, annak ellenére, hogy a mérkőzést ennél jóval kevesebb néző tekintheti meg a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Az országos rendőrfőkapitány korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a rendfenntartó erők számára hatalmas kihívást jelent a meccs, amelyre 3100 rendőrt vezényeltek a városba az ország más pontjairól. Mellettük a helyi rendőrök és polgárőrök vigyáznak a rendre Dél-Spanyolország legnagyobb városában.

Korábban a két döntős csapat szurkolói más városokban is találkoztak, akkor és ott békés volt a hangulat.

Borítókép: (Forrás: Daily Mail - Twitter)

További tartalmak