Musorujsag
Élő Eredmények
×

Drámai fordulat jöhet Mbappé-ügyben: óriási kosarat kaphat a Real - sajtóhír

Drámai fordulat jöhet Mbappé-ügyben: óriási kosarat kaphat a Real - sajtóhír

m4sport.hu | Pollák Márton
Hiába tett komoly engedményeket a Real Madrid, Kylian Mbappé mégis maradhat a Paris Saint-Germainben.

Ha van klub, amely kezét-lábát összetörte, hogy szerződtesse a 23 éves francia támadót, az a Real: a számtalan találkozó és tárgyalás után a Madrid abba is belement, hogy a játékos az arculati jogaiból befolyó tetemes bevétel 75 százalékát megtarthassa. – eredetileg “csak” 50 százalékról szólt volna a megállapodás.

Ezek után joggal gondolhatták, minden sínen van és Mbappé hamarosan aláírja a neki felkínált – tegyük hozzá, minden szempontból vonzó és elképesztően jövedelmező – szerződést, ám úgy fest, óriásit tévedtek.

A francia L’Équipe információ szerint a világbajnok szélső vasárnap dél körül tesz bejelentést a jövőjével kapcsolatban, ám az átigazolási ügyekben mértékadónak tartott újságíró, Gianluca Di Marzio szerint ez a legkevsébé sem tetszik majd a Realnak.

Mbappé ugyanis várhatóan marad a PSG-nél, aminek sokkal inkább személyes, mintsem gazdasági okai lehetnek, Di Marzio ugyanis úgy tudja, a játékoshoz és családjához közeli emberek – olyanok, akiknek abban is komoly szerepe volt, hogy 2018 nyarán Mbappé a Monacóból a PSG-be igazolt –  a tettek mezejére léptek és mindent megtettek/megtesznek, hogy a klasszis futballista Párizsban folytassa, a klub pedig egy a Realéhoz hasonló szerződéssel kínálta meg Mbappét, aki mindkét klubbal megállapodott.

„Van egy megállapodása a Real Madriddal és a Paris Saint-Germainnel is, a két szerződésajánlat pedig megközelítőleg ugyanazokat a feltételeket tartalmazza. Most Kylianon van a sor, ő fog dönteni a jövőjéről” – mondta pénteken a Kora Plus EG-nek Mbappé édesanyja.

„Ha a Real Madrid mellett dönt, ott is ő fog rendelkezni az arculati jogairól.”

Amennyiben a játékos marad, kérdés, hova vezethet majd az útja a jövőben, mert nem lenne meglepő, ha ekkora kosár után a Madrid többé hallani sem akarna Mbappéról.

 

 

Borítókép: epa09949724 Paris Saint-Germain's Kylian Mbappe poses as he arrives to the 30th edition of the UNFP 'French National Professional Football players' trophy ceremony at Pavillon Gabriel in Paris, France, 15 May 2022. EPA/Mohammed Badra

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ezért nem hosszabbított még Neuer a Bayernnel
Manuel Neuer még mindig nem hosszabbította meg jövő nyáron lejáró szerződését a Bayern Münchennel, a Kicker megírta az okokat, amelyek miatt a világbajnok kapus hezitál.
Külföldi futball