Musorujsag
Élő Eredmények
×

Négy együttesből áll össze az Európa-liga álomcsapata

Négy együttesből áll össze az Európa-liga álomcsapata

m4sport.hu
A legjobb tizenegybe a győztes Eintracht négy embert ad, rajtuk kívül három Rangers-játékos, valamint két-két West Ham és Leipzig labdarúgó került be.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) technikai bizottsága összeállította az Európa-liga szerdán véget ért szezonjának álomcsapatát.

A szerdai fináléban az Eintracht Frankfurt 11-esekkel bizonyult jobbnak a Glasgow Rangersnél. A skót csapat ugyan a második játékrész elején előnybe került, de a németek egyenlíteni tudtak, a büntetőknél pedig egyszer sem hibáztak.

Az álomcsapatba a német együttes négy, míg a skót csapat három játékost ad. Rajtuk kívül a másik két elődöntős csapat, az angol West Ham United és a német Leipzig ad 2-2 játékost.

Az Európa-liga álomcsapata:
Kevin Trapp (Frankfurt) – Craig Dawson (West Ham), Martin Hinteregger (Frankfurt), Calvin Bassey (Rangers) – James Tavernier (Rangers), Konrad Laimer (Leipzig), Declan Rice (West Ham), Filip Kostić (Frankfurt) – Christopher Nkunku (Leipzig), Rafael Borré (Frankfurt) Ryan Kent (Rangers)

A bizottság megválasztotta a sorozat legjobb játékosát és legjobb fiatal játékosát is. Előbbi a Frankfurtot erősítő Filip Kostic lett. A 29 esztendős labdarúgó három gólt szerzett és hat gólpasszt adott az idei szezonban.

A legjobb fiatal a szintén frankfurti Ansgar Knauff lett. A 20 esztendős játékos januárban érkezett kölcsönbe a Dortmundtól, valamennyi El-találkozót végig játszott, a Barcelona elleni negyeddöntőben és a West Ham elleni elődöntőben is eredményes volt.

Borítókép: Rafael Santos Borre, Filip Kostic és Ansgar Knauff a Frankfurt vezéregyéniségei. Valamennyien díjazottak lettek. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek