Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Kylian Mbappé hosszabbított a Paris Saint-Germainnel

Hivatalos: Kylian Mbappé hosszabbított a Paris Saint-Germainnel

m4sport.hu
Gyorsan dolgoztak a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál, szombaton kora délután érkezett a hír, hogy Kylian Mbappé várhatóan hosszabbít a párizsi csapattal, estére hivatalossá vált, hogy marad a PSG-nél a 23 éves, világbajnok támadó.

A Paris Saint-Germain szélsője 2025 nyaráig írta alá szerződését a francia bajnokkal.

A 23 éves francia csatár távozása hónapok óta napirenden volt, mert eredeti szerződése az idény végén lejár, a Real Madrid pedig nagyon szerette volna leigazolni, a világbajnok játékos azonban a PSG mellett döntött.

A fővárosi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól. A királyi gárda már tavaly nyáron igyekezett leigazolni kiszemeltjét, a PSG viszont nem adta el 200 millió euróért sem, így idén nyáron akár ingyen is távozhatott volna.

“Úgy döntöttem, hogy meghosszabbítom a szerződésemet a Paris Saint-Germainnel, aminek természetesen nagyon örülök. Meggyőződésem, hogy itt tovább tudok fejlődni, egy olyan klubban, amely minden eszközt megad, hogy a legmagasabb szinten teljesíthessek. Nagyon örülök annak is, hogy ezt Franciaországban tehetem, abban az országban, ahol születtem, felnőttem és kivirágoztam. Szeretnék köszönetet mondani Nasser Al-Khelaïfi elnök úrnak a bizalmáért, a megértéséért és a türelméért. Szintén gondolok a Paris Saint-Germain szurkolóira Franciaországban és szerte a világon, hogy hányszor kinyilvánították szeretetüket, főként az elmúlt hónapokban” – mondta a szerződés aláírása után Mbappé.

“Kylian szerződésének meghosszabbítása kivételes pillanatot jelent klubunk történetében, egyben nagyszerű hír minden rajongónk számára szerte a világon. Amióta Kylian csatlakozott a családunkhoz, fiatal kora ellenére csodákat művelt minden szinten. A Paris Saint-Germainnel való hosszabbításával ő lesz a klub projektjének sarokköve az elkövetkező években, a pályán és azon kívül egyaránt. Nagyon büszke vagyok és nagyon boldog vagyok Kylianra, támogatóinkra és az egész Paris Saint-Germain-családra” – nyilatkozta elégedetten Nasszer al-Kelaifi a PSG elnöke.

Mbappé méltóképpen ünnepelte meg maradását a piros-kékeknél: a Metz elleni szezonzáró bajnokin mesterhármast rúgott, a Psg 5-0-ra nyert.

Borítókép: Nasszer al-Kelaifi és Kylian Mbappé. (Forrás: PSG - hivatalos oldal)

További tartalmak