Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi a kupagyőzelem után: A klub rövid történetének legjobb szezonja volt

Gulácsi a kupagyőzelem után: A klub rövid történetének legjobb szezonja volt

M1
A Német Kupa-döntő megnyerésével a legsikeresebb szezonját tudhatja maga mögött az RB Leipzig – értékelt Gulácsi Péter, a csapat magyar válogatott kapusa.

„Sokáig nem úgy nézett ki, hogy mi kerülünk ki győztesen a meccsből – kezdte a Freiburg ellen tizenegyesekkel megnyert finálé összegzését az M1 megkeresésére Gulácsi.  – Az első félidőben eléggé passzívak voltunk, hátrányba kerültünk és nem nagyon sikerült feltörnünk a Freiburg védelmét.”

Ezt követően a szünet után hiába kezdtek jól, gyorsan emberhátrányba kerültek. „Ott sokan elkönyvelték, hogy ebből nem lesz kupagyőzelem. De a csapat megmutatta igazi erejét” – emelte ki a csereként beszállókat és azt, hogy az egyenlítés után talán közelebb is álltak ahhoz, hogy a rendes játékidőben döntésre vigyék a dolgot.

„A hosszabbításban egy-két szituációban, volt egy kis szerencsénk” – a tizenegyeseknél viszont magabiztosak maradtak, míg az ellenfél kétszer is belehibázott, tette hozzá. Emlékeztetett rá, az ellenfél is az első kupadiadaláért szállt harcba, mindkét csapat szurkolói kitettek magukért, ezért nagyszerű volt a hangulat.

A 32 éves kapus kiemelte, hét éve érkezett a lipcseiekhez, hat társával azóta a klub tagjai és most együtt ünneplik a klub fennállásának első trófeáját. „Tudjuk mit jelent ez a városnak, a klubnak, a szurkolóinknak. Óriási dolog, ez a harmadik kupadöntőnk volt, sokszor közel álltunk már ahhoz, hogy meglegyen. Most sikerült az utolsó lépést megtenni.”

Utólag már nem bánja, hogy a játékvezető, a kétséges döntéseknél, egyszer sem a Leipzig javára ítélt. „Így még szebb a győzelem” – kommentálta, hogy a freiburgi gól előtt Sallai Roland kezét érintette a labda, majd két büntetőszituációban sem kedvezett számukra, hogy a VAR jelzésére videón is visszanézték az esetet.

„A kupagyőzelemmel megkoronázva a klub rövid történetének legjobb szezonja volt. Hiszen három sorozatban versenyben voltunk sokáig, kettőben el is értük a célunkat. A Bundesligában az első négybe kerültünk, ezáltal a Bajnokok Ligája indulást megszereztük, ami alapvetően ki van tűzve minden évre. Ahhoz képest, ahogy a szezont kezdtük, majd télen álltunk, onnan visszakapaszkodni nagy dolog. Az Európa-ligában az elődöntőbe jutottunk, amivel kapcsolatban kis keserűség van bennünk, mert nagy lehetőséget szalasztottunk el. De így utólag, hogy a kupát megnyerése azért vigasz. Szenzációs szezon volt, több mint ötven tétmeccsünk volt, az utolsót hosszabbítás után tizenegyesekkel húztuk be tíz emberrel, ezt megírni sem lehetett volna szebben.”

 

A Gulácsi Péterrel szembekerülő Emedin Demirovic (szemben) a felső lécre lövi a Leipzig kupagyőzelmét jelentő tizenegyest (EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

A válogatottra váró Nemzetek Ligája-találkozókra rátérve jelezte, hogy a magyar bajnoksághoz képest később záró légiósok – azaz a Berlinben szombaton szintén pályára lépő Willi Orbán, Szoboszlai Dominik, illetve Sallai is – kis pihenőt kapva egy héttel később, május 30-án csatlakoznak a kerethez.

A néhány napnyi felkészülés után Marco Rossi együttese június 4-én az Eb-ezüstérmes Angliát fogadja zárt kapuk mögött, majd három nappal később az Európa-bajnok olasz válogatott vendége lesz Cesenában. Június 11-én Németország következik hazai környezetben immár nézők előtt, június 14-én pedig Angliában, Wolverhamptonban lesz jelenése.

„Az Európa-bajnokságon megmutattuk, ha mindenki maximális teljesítményt nyújt, ha a csapat egyben van és minden klappol, akkor ezeket a csapatokat is meg tudjuk szorítani. Ugyanígy megmutattuk ezt a vébéselejtezőkön Angliában, vagy a lengyelek ellen – foglalt össze Gulácsi mire lehet számtani. – Ez lesz a célunk. Pontokban beszélni, vagy helyezésben, felesleges.”

Borítókép: A Német Kupa-győztes Gulácsi Péter (EPA/FILIP SINGER)CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek