Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kalmár Zsolt: Az a célom, hogy szeptemberben újra válogatott meghívót kapjak

Kalmár Zsolt: Az a célom, hogy szeptemberben újra válogatott meghívót kapjak

M1 | Pollák Márton
A DAC súlyos térdsérülésből felépülő labdarúgója, Kalmár Zsolt megkezdte a futóedzéseket, és már most komoly célokat tűzött ki maga elé.

A 26 éves középpályás még 2021 áprilisában, az Andorra ellen 4–1-re megnyert világbajnoki selejtezőn szenvedett külső oldalszalag-szakadást, a felépülése pedig egy nem várt fejlemény miatt igen hosszúra nyúlt.

„Úgy volt, február végén vissza tudok térni, de a terheléstől sajnos kialakult a térdemben egy gyulladás, ami nagyon nehezen múlt el. Nagyon jó érzés, hogy több mint egy év után elmondhatom, egyáltalán nincs fájdalom a térdemben.”

Kalmár elárulta, már nagyon hiányzik neki a foci, ezért az előtte álló egy hónapban mindent megtesz, hogy a felkészülést már a csapattal csinálhassa végig.

„Hosszú idő után újra elkezdhettem a futást. Remélem, két hét múlva a labdás edzéseknek és a kitámasztásoknak is nekiláthatok. A cél, hogy a június közepén kezdődő felkészülésre már ott legyek a csapattal. Nem lesz könnyű, mert erre összesen négy hetem van. Úgy készülök, végig tudom csinálni a 4-5 hetes felkészülési időszakot, mely alatt lesznek edzőmeccsek is, amiken ha fél órákat is, de szeretnék játszani.”

A szlovák élvonal küzdelmei júliusban rajtolnak, a középpályás pedig azokon már szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy ismét magára ölthesse a válogatott mezét.

„Mindenképp azon leszek, hogy az első tétmérkőzéseken már játszhassak. Július-augusztusban lesz 8-10 meccsünk, amiken azt is meg tudom mutatni, a válogatottban a helyem, szóval a cél, hogy szeptemberben újra meghívót kapjak.”

 

Borítókép: MTI/AP/Joan Monfort

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kalmár Zsolt: Januárban újra olyan formában szeretnék lenni, hogy felkeltsem a topklubok figyelmét
A térdsérüléséből lassan teljesen felépülő Kalmár Zsolt az m4sport.hu-nak adott interjújában elmondta, már nagyon szemez a focicipőjével és februárban klubcsapatában, márciusban pedig már a válogatottban is újra pályára lépne, ebben pedig a profi szakembergárda mellett egy tündéri kis segítsége is akad a visszapillantók rémének.
Magyar válogatott
Kalmár Zsolt még ebben a szezonban pályára lépne
Április közepén-végén már a csapattal szeretne edzeni, és még ebben a szezonban szeretne mérkőzést játszani Kalmár Zsolt, aki tavaly március 31-én, az Andorra–Magyarország világbajnoki selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést.
Légiósok
Hiányposztra érkezett újabb nyugati segítség – de hol a válogatott hátországa?
Hiányposztot <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2022/03/14/orban-es-nego-mellett-ujabb-idegenlegios-marco-rossi-kereteben-adam-martin-is-megkapta-a-meghivot-a-magyar-valogatottba/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">tömhet be</a> Callum Styles a magyar labdarúgó-válogatottban, de egyre szembeötlőbb, hogy nem a hazai nevelési rendszernek köszönheti csapata gerincét Marco Rossi.
Magyar futball