Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Ronaldo diszharmóniát okoz a Unitedben” - állítja a Pool legendája

„Ronaldo diszharmóniát okoz a Unitedben” - állítja a Pool legendája

m4sport.hu | Pollák Márton
A Liverpool legendája, John Barnes szerint Cristiano Ronaldo az egyik fő bűnös abban, hogy a Manchester United története egyik legsiralmasabb szezonját zárta.

Ami biztos, ezt a szezont nem teszi ki az ablakba az MU. A csapat a Premier League hatodik helyén végzett és lemaradt a Bajnokok Ligájáról is.

Maguk a labdarúgók is szégyellték teljesítményüket, le is mondták a klub szokásos idény végi díjkiosztóját.

A szezon során szakértők tömkelege próbálta megfejteni, miért nem működik a Manchester United játéka, közülük is sokan Cristiano Ronaldót kritizálták, és hozzájuk csatlakozott most Barnes is.

Hiába zárta 18 góllal a PL-szezont a portugál támadó – ezzel harmadik lett a mesterlövészek között -, a Liverpool ikonja szerint a csapatra gyakorolt hatása egyáltalán nem pozitív.

„Ronaldo széthúzást és diszharmóniát okoz. Amikor nem hozzá kerül a labda, sértetten felemeli a kezét. Úrként, kiváltságosként járkál a pályán, aki elvárja, a többiek labdát szerezzenek és keressék vele, míg ő csak a támadásokra koncentrál. Nem ettől lesz vezér valaki! Ő csak azt képzeli magáról, hogy az. A szurkolók persze imádják, ám amikor a dolgai nem jól mennek, mossa kezeit és azt mondja: »Ez nem az én hibám«” – olvasható a korábbi kiváló, 79-szeres angol válogatott középpályás véleménye a Mirroron.

„Tudjuk, eredményesség tekintetében Ronaldo jól teljesített, de lefogadom, a klubnál mindenki elégedettebb lenne, ha nem szerezne ugyan húsz gólt egy szezonban, de a United feljebb végezne. Szerintem jobb helyen zártak volna, ha jobb csapatuk lenne. Ehhez azonban jobb összhangra lenne szükség. Az a véleményem, hogy Ronaldo árt a többi játékosnak. Marcus Rashfordnak, Bruno Fernandesnek és Jadon Sanchónak is jobb szezonja lett volna, ha ő nincs. Bárki szerződtette Ronaldót, hibázott” – zárta gondolatait Barnes.

Nehéz megmondani – s nem is tisztünk -, kinek lehet igaza, de az tény, Ronaldo nélkül egyetlen bajnokit sem nyert a szezonban az MU.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

 

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek