Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marcelo vallomása Lucas Vázqueznek: A klub nem hosszabbít velem... elb...tt egy példakép vagyok

Marcelo vallomása Lucas Vázqueznek: A klub nem hosszabbít velem... elb...tt egy példakép vagyok

m4sport.hu
A Real Madrid szezonzáró bajnoki mérkőzésén a Santiago Bernabéuban a Bétis ellen a mérkőzést Spanyolországban közvetítő Movistar+ elcsípett egy beszélgetést a kispadon Marcelo és Lucas Vázquez között. A brazil elkeseredetten mondta el csapattársának, hogy a madridiak vezetősége nem fogja meghosszabbítani szerződését.

A Movistar+ kamerái minden érdekességet igyekeznek felvenni egy-egy La Liga-mérkőzés alatt, amelyet a csatorna közvetít, történjen az a pályán agy azon kívül. A bajnokik után összefoglaló műsorában “A következő napon” címmel megmutatják ezeket a jeleneteket, amelyek nem férnek bele a közvetítésbe.

A La Liga utolsó fordulójában a Real Madrid a sevillai Bétis csapatát fogadta, az összecsapás 0-0-s döntetlennel ért véget. Maga a meccs nem marad különösebben emlékezetes, ami viszont a kispadon történt, némileg elgondolkodtató.

A Real Madrid kispadján a 34 éves brazil Marcelo és Lucas Vázquez egymás mellett ült, a beszélgetés közben pedig elhangzott valami, ami szíven üthette a csapat szurkolóit. A Marca beszámolója szerint a brazil testbeszédéből már lehetett sejteni, hogy valami nem stimmel, a rögzített beszélgetés pedig megerősítette ezt, a szélső védő elmondta, hogy véget ér 15 éves szolgálata a királyiaknál… bár remélte, hogy még maradhat.

“A klub nem fog hosszabbítani velem… elb…tt egy példakép vagyok. Egyszerűen elképesztő, vagy, ami vagy, egy lejárt (szavatosságú) nagybácsi… És mi ezzel nem vagyunk tisztában. Nagyon nem egyszerű ez.

Korábban volt egy médianapja a klubnak, amelyen a sportújságírók beszélhettek a játékosokkal, Marcelo akkor elmondta, hogy szeretne még a klub kötelékeiben maradni.

“Maradni akarok, ezt elmondtam nekik ötvenezerszer, megegyeztünk a klubbal, hogy a döntő (BL-finálé a Liverpool ellen május 28-án) után leülünk beszélgetni” – mondta akkor, de úgy tűnik, hogy a spanyol bajnok vezetőségénél már megszületett a döntés.

A klubvezetők valóban bejelentették, hogy megvárják a szezon végét, hogy mennyire eredményes zárja a csapat, utána hoznak meg fontos döntéseket. Ez alól mondjuk kivétel Luka Modric, akinek Marcelóéhoz hasonlóan június 30-án jár le a szerződése és Florentino Pérez és stábja már tudatta az aranylabdás horváttal, hogy készek hosszabbítani vele, míg a brazillal egyáltalán nem beszéltek a szerződéséről.

Arról is lehetett már korábban tudni, hogy Gareth Bale és Isco is távozik, mert lejár a szerződésük. Esetükben viszont nem lehetett érzékelni azt a fajta eltökéltséget a maradás iránt, mit a védő esetében.

Hogy mindez miért fáj ennyire a játékosnak? Ugyancsak a Marca számolt be arról, hogy a klub történetében ő az a labdarúgó, aki a legtöbb trófeát nyerte, összesen 24-et, szombaton gyűjthetné be a huszonötödiket.

A spanyol bajnokságot hatszor nyerte meg, kétszer a spanyol kupát, négyszer pedig a Bajnokok Ligáját, és nem úgy, hogy a kispadról szurkolta őket végig. Egyértelműen a nagy történelemmel bíró klub egyik legendás alakja, de jelenállás szerint ez nem elég a Real Madridnak, hogy gesztust gyakoroljon.

Tagadhatatlan, hogy már nem nélkülözhetetlen tagja a csapatnak – a nála idősebb Modriccsal ellentétben -, de amit letett az asztalra a királyiakat szolgálva… nem kevés… nem akármilyen tett.

Borítókép: Marco Asénsio, Lucas Vázquez és Marcelo a Real Madrid kispadján (Forrás: Diário As)

További tartalmak