Musorujsag
Élő Eredmények

A Liverpool kész kifizetni a Barcelonának Gavi kivásárlási árát

A Liverpool kész kifizetni a Barcelonának Gavi kivásárlási árát

m4sport.hu
Először a spanyol El Nacional számolt be arról, hogy a Liverpool azt tervezi, kifizeti a Barcelonának az 17 éves középpályás, Gavi kivásárlási árát. Angliában már úgy kezelik a hírt, hogy ennek lehetősége egyre valószínűbb.

A Barcelona lázasan dolgozik azon, hogy lehetőségeihez mérten igyekezzen megerősíteni keretét, ennek része, hogy értékeit sikerüljön megtartani. Utóbbi tekintetében két név merült fel szinte napi szinten, Ousmané Dembéléé, illetve Gavié.

Esetükről pár nappal ezelőtt a katalán klub elnöke, Joan Laporta is beszámolt, nem feltétlenül pozitív előjelekkel.

Félelmeit alátámasztják a médiában megjelenő hírek is, amelyek arról szólnak, hogy a Liverpool nem akar kockáztatni, még mielőtt bárki lecsapna, inkább kifizeti a Barcának a fiatal középpályás 50 millió eurós kivásárlási árát.

Bár a Vörösök fókusza jelenleg a Bajnokok Ligája-döntő körül forog, amelyet szombaton este vívnak a spanyol Real Madriddal, de a híradások szerint nem kizárható, hogy a finálé után – eredménytől függetlenül – a lehető leggyorsabban megteszik a lépés Gavi szerződtetéséért.

A középpályás szerződése jövő nyáron jár le a katalánokkal. A Barca vezetősége igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy ne veszítse el szupertehetségét, aki elképesztően fiatal kora ellenére már hatszor szerepelt a spanyol válogatottban, de a Bartomeu-féle korábbi vezetés pazarló gazdaságpolitikájának köszönhetően meg van kötve a keze, ráadásul úgy tudni, hogy közel sem felhőtlen a kapcsolat Laportáék és a futballista ügynöke, Ivan de la Pena között.

A Vörösök vezetősége ezt szeretné kihasználni, amint tehetik, leteszik az asztalra a szükséges 50 milliót. Jürgen Klopp az információk szerint csapata kulcsemberének, az ugyancsak spanyol, 31 éves Thiago Alcantarának a fiatalabb mását látja Gaviban, ezért akarja kezei alatt tudni.

Nagy fogás lenne a Liverpoolnak, nagy érvégés a Barcának.

Borítókép: Gavi (EPA/DAN HIMBRECHTS)

További tartalmak