Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: az Atlético-drukkerek eltávolították Courtois emléktábláját

Videó: az Atlético-drukkerek eltávolították Courtois emléktábláját

m4sport.hu
Thibaut Courtois a Real Madrid jelenlegi kapusa egyike azon játékosoknak, akiknek neve és emlékplakettje ott van az Atlético Madrid Rojiblancos legendák sétányán – pontosabban egészen hétfőig volt, ugyanis a klub szurkolói eltávolították.

Három nappal a múlt szombati Bajnokok-Ligája-döntő után eltávolították a Wanda Metropolitanónál, a Rojiblancos legendák sétányán található Courtois-emléktáblát.

Nem meglepő, hogy a Real Madrid városi riválisának szurkolói megorroltak a belga óriásra, a BL-döntő előtt azt mondta, most már a történelem jó oldalán áll, utalva a Real Madrid ellen 2014-ben, hosszabbítás után 4–1-re elveszített döntőre.

Enrique Cerezo, az Atletico elnöke hétfőn reagált egyes Atlético-szurkolók kívánságára, hogy távolítsák el Courtois dísztábláját:

„Ha el akarják távolítani Courtois emléktábláját, menjenek ki csákánnyal és lapáttal, szedjék le”

Órákkal később a kapus emléktáblája letűnt a Wanda Metropolitano elől.

Courtois egyike azon játékosoknak, akiket az Atlético legendának tekint, minden olyan labdarúgónak emléktáblát állít, aki eléri a 100 meccses álomhatárt a csapat mezben. A 30 éves kapus 2011-2014 között összesen 154-szer szerepelt az Atlético Madridban, 76 alkalommal nem kapott gólt.

 

Borítókép: EPA/MOHAMMED BADRA, Twitter_El Chiringuito TV

További tartalmak