Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: A szívritmuszavar miatt visszavonult Sergio Agüerót először vették fel focizás közben

Videó: A szívritmuszavar miatt visszavonult Sergio Agüerót először vették fel focizás közben

m4sport.hu
Amióta bejelentette visszavonulását, mert szívritmuszavart diagnosztizáltak nála, először látták futballozni Sergio Agüerót, a Manchester City és a Barcelona korábbi futballistáját, méghozzá Miamiben, egy kispályás meccsen.

Felvételek jelentek meg Sergio Agüeróról, amint decemberi visszavonulása óta először futballozik.

Agüero tavaly október végén, mindössze 42 perc játék után kényszerült lemenni a pályáról a Barcelona Alavés elleni bajnokiján, amikor mellkasi fájdalmakra panaszkodott.

A vizsgálatok után kiderült, hogy Agüero szíve közelében egy kis heg volt, ami a szívritmuszavart vagy szabálytalan szívverést okozta. A Manchester City legendás csatárának már korábban is volt szívproblémája.

Roberto Peidro, egy argentin kardiológus mondta korábban az Agüero által elszenvedett problémákról:

“Nagyon kicsi heg van a szívében, kisebb egy milliméternél, ez okozza a szívritmuszavarokat. Azt tanácsoljuk neki, hogy ne űzzön olyan nagy teljesítményű sportot, amely jelentős mértékű mentális és fizikai megterhelést jelent napi több órán keresztül.”

Peidro, már fiatalabb korában kezdte kezelni Aguerót, még amikor az argentin Independiente csapatában játszott, így jól ismeri a korábbi támadó kórtörténetét. Azt mondta, hogy továbbra is normális életet élhet és sportolhat, de a profi futball már nem fér bele.

„Tud sportolni, és normális élete lesz, mint minden normális embernek. De a labdarúgók másfajta életet élnek” – szögezte le az orvos.

Borítókép: EPA/Javier Lizon

További tartalmak