Musorujsag
Élő Eredmények
×

Haaland aláírta szerződését a Manchester Cityvel: „Trófeákat akarok nyerni”

Haaland aláírta szerződését a Manchester Cityvel: „Trófeákat akarok nyerni”

m4sport.hu
A Manchester City hétfőn bejelentette, hogy a Borussia Dortmundtól 75 millió euróért igazolt Erling Haaland aláírta szerződését, amely szerint július 1-től 2027 nyaráig az angol klub játékosa.

A klub közleményében kiemeli, hogy korábbi játékosa, Alfie Haaland fiáról van szó, aki 22 évvel ezelőtt lett az égszínkéket játékosa.

Erling Haaland 21-szeres norvég válogatott, a Dortmunddal 89 mérkőzésen lépett pályára, 86-szor volt eredményes, a fekete-sárgákkal Német Kupát nyert és 2021-ben a Bundesliga legjobb játékosának választották.

A szerződés aláírása után a klub honlapjának nyilatkozott a tehetséges csatár.

„Ez egy büszke nap számomra és a családom számára. Mindig is figyeltem a Cityt, nagy élmény volt nézni a mérkőzéseiket. Csodálom a játékstílusukat, izgalmas és sok helyzetet dolgoznak ki, ami tökéletes egy olyan típusú játékosnak, mint én. Rengeteg világklasszis van a csapatban, Pep (Guardiola) pedig minden idők egyik legjobb edzője. Jó helyre kerültem, ahol kiteljesíthetem az ambícióimat. Gólokat akarok szerezni, trófeákat nyerni és fejlődni. Bízom benne, hogy ezt itt meg tudom tenni. Ez egy nagyszerű lépés a karrieremben, alig várom, hogy elkezdhessem az előszezont” – jelentette ki Haaland.

Borítókép: Erling Haaland (Forrás: Manchester City - Twitter)

További tartalmak