Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola szerint Bernardo Silva a következő szezonban is a Manchester City játékosa lesz

Guardiola szerint Bernardo Silva a következő szezonban is a Manchester City játékosa lesz

m4sport.hu
Jótékonysági mérkőzésre készül a Barcelona és a Manchester City. Az eseményt felvezető jó hangulatú rendezvényen tiszteletét tette a katalán klub elnöke, Joan Laporta, illetve az angol bajnok menedzsere, Pep Guardiola.

Augusztus 24-én rendezik meg a jótékonysági mérkőzést a Barcelona és a Manchester City részvételével, amelynek a bevételével az amiotrófiás laterálszklerózissal küzdő betegeket szeretnék támogatni.

A barátságos meccset felvezető rendezvényen elkerülhetetlen téma volt Bernardo Silva az angol bajnok portugál támadója, akit a katalán együttes edzője, Xavi Hernandez kérésére szerezne leigazolni, de a jelek szerint egy szinte lehetetlen küldetés a Barca vezetőinek.

„Teljes tűzerőnkkel fogunk megjelenni a mérkőzésen” – kezdte mosolyogva Pep Guardiola, hogy készül a mérkőzésre csapata.

Laporta ezt nem is hagyta szó nélkül:

„Bernardo Silva is ott lesz az összes többi csillaggal?”

„Ő, és még tízen!” – válaszolta még nagyobb mosollyal a City egyébként katalán mestere, akit nem hagytak békén portugál játékosával kapcsolatban, így komolyabb hangnemben beszélt róla.

„A mai napig figyelembe véve az eshetőségeket, azt gondolom, hogy végül velünk fog maradni. De már akkor is beszéltem az elvemről, amikor még a Barcelona edzője voltam, hogy nem akarok a csapatomban olyan játékosokat, akik nem szeretnének a csapatomban játszani. Összességében viszont az hiszem, hogy nálunk folytatja” – mondta el véleményét a 70-szeres portugál válogatott játékos jövőjével kapcsolatban Guardiola.

Silva már az elmúlt nyáron közölte a City vezetőségével távozási szándékát, végül maradt és a manchesteri csapat egyik legjobbjának bizonyult a szezon folyamán. Most újra felvetette, hogy nem akar maradni, Guardiola pedig biztosította arról, hogy amennyiben egy elfogadható ajánlat érkezik érte, akkor nem gördítenek akadályt távozása elé.

A problémát az „elfogadható ajánlat” okozza, amely a Barca jelenlegi gazdasági helyzetét nézve lehetetlenné teszi a szélső megszerzését. Silva elmondta, hogy amellett, hogy csapatot, országot, bajnokságot is váltana, preferencia számára a Serie A vagy a La Liga, de az utóbbi lenne igazán kedves a számára, mert Spanyolország szomszédos hazájával.

A Transfermarkt szerint 80 millió euró a portugál értéke, akinek még három évig érvényes a szerződése a City-vel, ennél vélhetően magasabb ajánlattal kell kopogtatni a vezetőségnél, ami visszatarthatja a klubokat.

A rendezvényen ott volt a Barca korábbi kapusa, Juan Carlos Unzué is, aki ugyancsak az amiotrófiás laterálszklerózissal küzd.

Borítókép: Joan Laporta (L), Pep Guardiola és Juan Carlos Unzué (Fotó: EPA/ENRIC FONTCUBERTA)

További tartalmak