Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: A siker titka az, hogy soha ne elégedj meg annyival, amennyid van

Mourinho: A siker titka az, hogy soha ne elégedj meg annyival, amennyid van

m4sport.hu
Az AS Romával Európa-konferencialigát nyerő portugál edző, José Mourinho a Forbesnak nyilatkozott arról, hogy egy igazi vezetőnek milyen erényekkel kell bírnia a labdarúgásban.

Mitől lehetsz jó vezető?

„A legfontosabb, hogy az emberek kövessenek téged. Ahhoz pedig, hogy kövessenek, hinniük kell benned. Normális esetben ez megtörténik, ha empatikusak veled. Az én esetemben vezetőként az a legnagyobb felelősség, hogy soha ne keltsem a csalódás érzetét az emberekben, a csapatomban.”

Hogy lehet kezelni a hatalmas nyomást?

„Megpróbálom inkább nem érezni a nyomást a munkám során. Úgy gondolom, hogy elég jó, egészséges a kapcsolatom a stresszel. Ha egyáltalán nem érzem, az jó, de a stressznek néha jótékony hatása is lehet. A legfontosabb, hogy minden egyensúlyban maradjon, ahogyan az sem árt, ha van némi tapasztalatod abban, hogy miként kezeld.”

A siker kulcsa

„A siker kulcsa az, hogy soha ne elégedj meg annyival, amennyid van. Amikor érmeket nyersz, akarnod kell továbbiakat. Amikor szerzel egy gólt, akkor újra és újra kell akarnod, hogy betalálj. Minden akörül forog, hogy többet akarj! Hogy soha nem elég. Ennek az érzésnek semmi köze ahhoz, hogy hány éves vagy, ez a személyiségtől függ” – állította a Forbesnak Muorinho.

Borítókép: José Mourinho, a Roma edzője (EPA/ETTORE FERRARI)

További tartalmak