Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mentora, Antonio Conte útmutatójával kezdi meg edzői karrierjét Carlos Tévez

Mentora, Antonio Conte útmutatójával kezdi meg edzői karrierjét Carlos Tévez

m4sport.hu
Kedden a Rosário Central kinevezte edzőjének a 38 éves Carlos Tevezt, aki játékosként 76-szor ölthette magára a argentin válogatott mezét, Európában olyan klubokban fordult meg, mint a West Ham United, a Manchester United vagy a Juventus. Bemutatkozása alkalmából elmondta, hogy sok jó edző kezei alatt dolgozhatott pályafutása során, de az olasz Antonio Contétől tanulta a legtöbbet a szakmából.

Az argentin Rosário Central hivatalosan bejelentette, hogy Carlos Tevez lett az “arany-kékek” vezetőedzője. A 38 éves legendás támadó nagy várakozással veti bele magát a munkába, bár nem tagadja, egyelőre nehézséget okoz számára megszokni, hogy az oldalvonal másik oldalán kell állnia.

Kedden bajnokija volt a Rosário, amelyen még nem Tevez irányította a csapatot, amely 2-0-ra kikapott a Velez Sarsfieldtől. Az arany-kékek jelenleg a 23. helyen állnak a 28 csapatos bajnokságban, egy-egy győzelem és döntetlen mellett kétszer kaptak ki. A fiatal, kezdő szakvezető feladata, hogy a tabellán jobb pozícióba kerüljön az együttes.

“Tegnap. a mérkőzés szünetében már ugrabugráltam. Úgy éreztem magam, mintha játszanék. Az az igazság, hogy amikor az oldalvonal másik oldalán állsz, egy picit meghalsz. Körülbelül így tudnám leírni az érzést. Aztán megtanulod, hogy máshogy kell gondolkoznod, jóval hidegebb fejjel. Ma már edző vagyok és szeretem ezt a hivatást. Van példaképem, méghozzá (Antonio) Conte a Juventusból. Ő volt az aki a legtöbbet tanította nekem, amikor játékos voltam. Ezért megpróbálom elérni, hogy a csapatom egy picit, vagy inkább félig-meddig úgy játsszon, ahogyan az ő csapatai szokták” – mondta bemutatkozása alkalmából az argentinok legendás támadója új szerepéről.

Borítókép: Carlos Tevez (Forrás: Rosário Central - Twitter)

További tartalmak