Musorujsag
Élő Eredmények

Cavani felajánlotta szolgálatait: Madrid a célpontja

Cavani felajánlotta szolgálatait: Madrid a célpontja

m4sport.hu
A 35 éves uruguayi támadónak, Edinson Cavaninak régi vágya, hogy kipróbálja magát a La Ligában, de hosszú pályafutása során elkerülték a spanyol lehetőségek. Amikor végül a Manchester Unitednél kötött ki akkor is elsődleges célpontja volt Spanyolország, nevezetesen az Atlético Madrid.

Edinson Cavani már rég letette névjegyét az asztalra, tudását senki nem vonja kétségbe. A Napoli, a Paris Saint-Germain és a Manchester United színeiben 307 gólt termelt az európai topligákban.

A 133-szoros uruguayi válogatott csatár szerződése napokon belül lejár a Vörös Ördögökkel, mivel még nem tervezi a visszavonulást, kénytelen új csapat után nézni. A spanyol Marca tudomására jutott, hogy a támadó kergeti régi álmát és felajánlotta magát a Rayo Vallecanónak.

A klubnak nem is lenne ellenére egy ilyen eredményes játékos szerződtetése, ehhez viszont az igényeiből jelentősen vissza kell vennie. A spanyol lap úgy tudja, hogy Cavani négymillió eurós fizetésben gondolkodik, de ezt az összeget nem a vallecasi csapat pénztárcájának találták ki.

2020-ban, amikor szintén közel állt ahhoz, hogy a spanyol fővárosba költözzön, azért hiúsult meg a kontraktus megkötése, mert az Atlético még úgy is nemet mondott, hogy fizetési igényéből jelentősen visszavett. A 35 éves támadó így is többet kért, mint ami a Matracosok büdzséjébe belefért volna. A Rayo esetében meg kellene találnia azt a középutat, ami neki és a klubnak is megfelel.

Nem is olyan rég, volt már példa arra, hogy a klub megegyezzen egy topjátékossal, hiszen tavaly szeptemberben a kolumbiai Radamel Falcao igazolt a madridiakhoz, vagyis nem elvetemült gondolat a Vallecanóban játszani.

Ugyanakkor azt sem árt figyelembe vennie Cavaninak, hogy télen lesz a katari világbajnokság, addig pedig formában kellene tartania magát, ehhez pedig ideális környezet lehetne az általa kiszemelt klub. Talán már keresett annyit pályafutása során, hogy a pénz ne legyen feltétlenül akadály, álma megvalósításához.

Borítókép: Edinson Cavani (Fotó: MTI/AP/Dave Thompson)

További tartalmak