Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a Portótól vett középpályást a Paris Saint-Germain

Hivatalos: a Portótól vett középpályást a Paris Saint-Germain

MTI
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain hivatalos oldalán jelentette be, hogy megvásárolta az FC Portótól Vitinhát.

A klub közlése szerint a 22 éves középpályás 2027-ig szóló szerződést írt alá. Vitinha az FC Porto saját nevelésű játékosa, az együttes színeiben az előző szezonban 47 tétmeccsen szerepelt, és megnyerte a bajnokságot, valamint a ligakupát. Az átigazolási összegről nem adott tájékoztatást a PSG, de az átigazolásokra szakosodott Transfermarkt szerint 41.5 millió euróért váltott klubot a játékos.

Vitinha a Porto akadémiáján nevelkedett, 19 évesen került fel a felnőtt csapathoz, ahol nem kapott sok lehetőséget, de így is kapott egy nagy esélyt, hiszen a Premier League egyik középcsapatát, a Wolverhamptont 2020-ban az a Nuno Espirito Santo irányította, aki ezer szállal kötődik az észak-portugál klubhoz, már jól ismerte a tehetséges fiatalt és kölcsönvette.

A középpályás élt a lehetőséggel, 19 mérkőzésen lépett pályára a Farkasok színeiben. A tapasztalattal felvértezve tért vissza nevelőcsapatához, ahol hamar alapemberré vált Sergio Conceicao kezei alatt. Harminc mérkőzésen két gólt szerzett és négy gólpasszt osztott ki, de elsődleges szerepe a csapat támadásainak irányítása volt.

A portugál szövetségi kapitány, Fernando Santos is felfigyelt játékára, már háromszor szerepelt a nemzeti csapatban.

 

Borítókép: EPA/MARIO CRUZ

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Álvaro Morata visszatér az Atlético Madridhoz
Nem újította meg Álvaro Morata kölcsönvételi szerződését az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus, így a spanyol válogatott csatár visszatér az Atlético Madridhoz.
Külföldi futball
Cristiano Ronaldo visszatérhet a Serie A-ba, már a bejelentés dátuma is adott - sajtóhír
Egyre több országban írnak arról, hogy a Manchester Unitedtől elvágyódó Cristiano Ronaldo visszatérhet az olasz bajnokságban, de nem a Juventushoz, hanem a honfitársa, José Mourinho által irányított AS Romához. Az egykori Roma és Juventus támadó, Angelo di Livio állítja, hogy megbízható források mondták el neki, hogy a Farkasok minden szálat megmozgatnak a portugál sztárért, ráadásul a bejelentésének dátuma is megvan.
Külföldi futball