Musorujsag
Élő Eredmények

Ronaldo megkérte a Manchester United vezetőségét, engedjék el egy jó ajánlat esetén

Ronaldo megkérte a Manchester United vezetőségét, engedjék el egy jó ajánlat esetén

m4sport.hu
Az elmúlt szezon elején tucatnyi évet követően nagy reményekkel tért vissza a Manchester Unitedhez Cristiano Ronaldo. A portugál támadó hitt abban, hogy a Vörös Ördögök kerete elég jó ahhoz, hogy vele kiegészülve trófeákat nyerjen. A csapat végül üres kézzel zárta a szezont és még a Bajnokok Ligája-indulást sem sikerült kiharcolnia. A 37 éves játékos belátta, hogy Manchesterben nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt elképzelte, ezért távozni akar, ezt a klub vezetőségével is közölte.

Angliában a The Times óriási szenzációként számolt be arról, hogy Cristiano Ronaldo közölte a Manchester United vezetőségével, hogy el akarja hagyni a klubot, azzal a kéréssel, hogy amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte, ne gördítsenek elé akadályt.

Eddigi pályafutását nézve a tavalyi szezon igazi rémálom volt számára. Első manchesteri időszakában, majd a Real Madridban és a nem túl fényes torinói karrierjében sem volt olyan idény, hogy ne nyert volna valamilyen trófeát, így érthető, hogy a 2021/2022-est inkább igyekszik elfelejteni.

Gyakorlatilag alapvetés volt számára minden szezonkezdetnél, hogy aktuális csapatával indul a Bajnokok Ligájában, de miután a United nem fért a legjobb négy közé (hatodik lett) a Premier League-ben, csak az Európa-ligában indulhat. A Sky Sports értesülései szerint ez a tény a legerősebb indoka annak, hogy a portugál sztár el akarja hagyni az egyébként általa szeretett klubot, és olyan csapathoz menne, amely BL-induló.

A The Times is megerősítette, Ronaldo elégedetlen amiatt, hogy a következő szezonban nem lép pályára a Bajnokok Ligájában, hisz a United pedig csak az Európa-ligába kvalifikálta magát, márpedig ebben a kiírásban még soha nem játszott… Nem is szándékozik a jövőben sem.

„Eljött az ideje, hogy továbbálljak” – mondta állítólag a Vörös Ördögök vezetőinek.

A klub reakciójáról még nincsenek hírek, de úgy tudni, a portugál csak annyit kért, ha olyan ajánlat érkezne érte, ami megfelel, akkor engedjék el. Ronaldo úgy érzi, hogy még van benne 3-4 év, amit a legmagasabb szinten lenne képes teljesíteni, ezért szeretne egy olyan csapatba menni, amely trófeákat nyerhet.

Az ötszörös Aranylabdás továbbra is a legnagyobb tisztelettel áll a Man. Unitedhez, de láthatóan nem akar részt venni Erik ten Hag újjáépítési munkáiban, ami akár évekig elhúzódhat.

Borítókép: Cristiano Ronaldo, a Manchester United játékosa a Norwich elleni góljának örül az angol labdarúgó-bajnokság 2022. április 16-i mérkőzésén a manchesteri Old Trafford stadionban. (MTI/AP/Jon Super)

További tartalmak