Musorujsag
Élő Eredmények

Gary Neville nem kíméli a Barcelonát, Frenkie de Jongot buzdítja, hogy jelentse fel a klubot

Gary Neville nem kíméli a Barcelonát, Frenkie de Jongot buzdítja, hogy jelentse fel a klubot

m4sport.hu
A Manchester United egykori hátvédje képtelen napirendre térni afelett, hogy a Barcelonának több száz millió eurós adóssága van, kis túlzással kiárusítja a klubot annak érdekében, hogy méregdrága játékosokat vásárolja, emellett pedig elvárja a klubvezetés a már szerződésben lévő játékosoktól, hogy mondjanak le fizetésük egy részéről. A holland Frenkie de Jongnak olyan szempontból speciálisabb a helyzete, sokáig úgy tűnt, hogy a klub áruba bocsájtaná, a legfrissebb hírek szerint maradhat - ahogyan az szeretné is a középpályás -, cserébe évi négymilliót engedjen el a fizetéséből. Gary Neville, a Sky Sport szakkommentátora ezt nem érti, a holland helyében jogi lépéseket tenne.

Gary Neville újra szót emelt a Barcelonával szemben. A korábbi Manchester United védő közösségi felületein nyilvánította ki nem tetszését a katalán klubbal szemben.

„Frenkie de Jongnak fontolóra kellene vennie, hogy jogi lépéseket tegyen a Barcelonával szemben, a keret többi játékosának pedig mellette kellene állnia! Az a klub, amely vagyonokat költ új játékosokra, közben pedig nem fizeti ki teljes egészében azokat, akik szerződésben állnak, erkölcstelen és sértő. A FIFPRO-nak (a labdarúgók jogait védő nemzetközi szervezet) véget kellene vetnie az ilyen típusú zaklatásoknak és gyakorlatoknak” – fakadt ki Twitter-oldalán a United-legenda.

A 85-szörös angol válogatott védő szakkommentátorként híres arról, hogy nem rajti véka alá vélemnyét, amennyiben valami nem tetszik neki, a katalán klub jelenlegi működéséről pedig többször fogalmazott meg kritikát.

Jelenesetben kifejezetten a holland játékos védelmére kelt, akit 2019-ben szerződtetett a katalán klub, amelynek szinte végig alapembere volt, megbízható teljesítményt nyújtott, pont ezért az egyik legpiacképesebb a keretben. De Jong jól érzi magát a gránátvörös-kékeknél, nem is akar elmenni, de a klubvezetés két olyan opciót vázolt fel számára, amelyekkel semmiképp sem járna jól: vagy menjen el a klubtól, vagy – a hírek szerint – fogadja el, hogy négymillió euróval kevesebbet keres, akkor maradhat.

Korábban már megfogalmazta a szakkommentátorként dolgozó Neville, hogy a középpályás távozása egyértelműen gazdasági döntés lenne, nem pedig szakmai kérdés, ebben az esetben alaposabban kellene átgondolni, hogy kit és mennyiért szerződtet egy-egy klub. Ebben az esetben még négy évig él a labdarúgó szerződése. amely alapján rengeteg pénzt kellene fizetnie a klubnak.

Mindennek tükrében érzi egy kicsit cinikusnak a klubelnök, Joan Laporta egyik nyilatkozatát: „Ő a mi játékosunk, nagyon szeretjük. Kaptunk néhány ajánlatot Frenkiért, de jelenleg nem fogadjuk el ezeket, beszélni akarunk vele, hogy kiderítsük, ő pontosan mit akar. Tisztáznunk kell a helyzetének néhány aspektusát” – mondta a katalánok első embere.

Múlt pénteken – hallva, milyen gazdasági lépéseket tett meg a katalán klub – leírta summás véleményét a Barcáról, mintha tizenkilencre húzna lapot.

„Ez egy kétségbeesett klub 1300 millió eurós adóssággal, amely jövőbeli bevételi forrásait adja el, hogy játékosokra költse, abban a reményben, hogy ez megéri nekik. Olyan ez, mint amikor egy óriási klubban eldobják a kockákat. Hogy miért hajszolja annyira a szuperligát az FC Barcelona? Íme, az oka!”- szólt az éles kritika az angoltól.

Az adósságot az előző, Josep Maria Bartomeu által fémjelzett klubvezetés halmozta fel, ezt nyögi a mostani és próbálja orvosolni úgy, hogy közben ütőképes csapat építsen, lassan bármi áron, nem feltétlenül tisztelve olykor magukat a játékosokat sem, De Jongra ez hatványozottan igaz, ezért emelte ki őt Neville, de a keret többi tagját is figyelmeztette.

Borítókép: Frankie De Jong (EPA/ALEJANDRO GARCIA)

További tartalmak