Musorujsag
Élő Eredmények
×

Varga Kevin országot nem, csak csapatot váltott: a Hataysporban folytatja

Varga Kevin országot nem, csak csapatot váltott: a Hataysporban folytatja

m4sport.hu
A játékos a török szövetség segítségével bontott szerződést korábbi klubjával.

A magyar válogatottban eddig 13 alkalommal pályára lépő Varga Kevin 2020-ban szerződött a török első osztályban szereplő Kasimpasához, de tavaszra már kölcsönadták a svájci Young Boyshoz.

Amikor visszatért, rövid időn belül kiderült számára, nem számolnak vele. A török szövetség segítségével szerződést is tudott bontani klubjával, és ahogy akkor fogalmazott, „hasonló jellegű csapatban” képzeli el magát, és a keresést jócskán megkönnyíti, hogy immár szabadon igazolható játékosként tárgyalhat az érdeklődőkkel.

Sokat nem kellett várnia, a szintén török élvonalban szereplő Hatayspor hivatalos honlapján jelentette be, két éves szerződést kötött a korábbi debreceni játékossal.

A Kasimpasa az előző bajnokságban a 11. helyen végzett, míg új klubja a Hatayspor ugyancsak 53 pontot gyűjtve rosszabb gólkülönbségével a 12. lett.

a játékos az M1 csatornának elmondta,  Törökországban már ismerik, ezért számított rá, hogy lesz megkeresése a Süper Ligből. Szeretett volna egy ilyen jellegű csapatot találni, erős bajnokságban, külföldön maradni. “Úgy gondolom, itt újra rendszeresen játszhatok majd, minden nap ezért fogok dolgozni” – nyilatkozta.

Varga elárulta, csalódott volt, amiért idén nyáron nem szerepelhetett a válogatottban, ezért is akart legalább olyan erős együttesbe igazolni, mint a Kasimpasa volt. Mivel jó kapcsolatot ápol Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, tisztában van a válogatási elveivel, és nagyon jól tudja, mi az, amit az olasz edző fontosnak tart.

Remélem, továbbra is számolni fog velem, de ez még a jövő kérdése, először a klubcsapatomban kell teljesítenem” – vélekedett. A 19 csapatos török bajnokság ezen a hétvégén kezdődik, de az első fordulóban éppen a Hatayspor lesz szabadnapos.

Borítókép: Varga Kevin új csapata mezével. (kép: https://hatayspor.org)

További tartalmak