Musorujsag
Élő Eredmények

A La Liga elutasította, hogy a Barcelona regisztrálhassa új játékosait - sajtóhír

A La Liga elutasította, hogy a Barcelona regisztrálhassa új játékosait - sajtóhír

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Egybehangzó sajtóhírek szerint egyelőre hét labdarúgóját sem regisztrálhatja a 2022/23-as idényre a Barcelona.

A katalánok augusztus 13-án a Rayo Vallecano ellen, hazai pályán kezdik meg a spanyol élvonal küzdelmeit, most vasárnap pedig a Joan Gamper-kupa keretében a Camp Nouban mutatják be az első csapat keretét a szurkolóknak, akik azonban egyelőre annak ellenére tördelhetik a kezüket, hogy a klub kifejezetten jól erősített a nyáron.

Ennek oka, hogy pénteken a Sport arról írt, információi szerint La Liga továbbra sem engedélyezi a Barcának, hogy regisztrálja újonnan szerződtetett labdarúgóit, s erről a klubot is tájékoztatta már a szövetség.

A katalánok már hetek óta folyamatosan tárgyalnak a La Liga vezetőivel, ám a szövetség szerint az egyesület minden erőfeszítése ellenére „továbbra sem teljesíti a szükséges követelményeket” ahhoz, hogy az öt új szerzemény – Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Andreas Christensen, Franck Kessié – és az a két futballista, akinek meghosszabbították a szerződését – Ousmane Dembélé és Sergi Roberto – bekerüljön a szezon keretébe.

Lewandowski pénteki hivatalos bemutatásán Joan Laporta elnök elmondta, a játékosok regisztrációjához szükséges összes dokumentumot elküldték a La Ligának, de fel vannak készülve arra, ha esetleg még így sem felelnének meg a kritériumoknak.

Ennek egyik módja, ha tovább csökkentik a játékosok fizetését, és/vagy eladják Frenkie de Jongot.

Ám akár még ezeket is elkerülheti a klub, ha sikerül eladnia a Barca Studio 24,5 százalékát, melyért 100 millió euró csoroghat be a kasszába.

A gránátvörös-kékeknek augusztus 31-ig van idejük, hogy rendezzék helyzetüket ls regisztrálhassák hét játékosukat.

 

 

 

Borítókép: Getty Images

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Klopp a katari foci vb-ről: Ha erről kezdek beszélni, nagyon ideges leszek
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere szerint nagyon rossz időpontban rendezik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot, amely a hagyományokkal ellentétben télen, november-decemberben rendeznek, így félbeszakítja az őszi-tavaszi rendszerű klubszezont és tovább súlyosbítja a futballisták amúgy is kritikus túlterheltségét.
Külföldi futball