Musorujsag
Élő Eredmények

A Barcelona elnöksége jogi lépéseket előrevetítve közölte Frenkie de Jonggal, érvénytelenítené szerződéshosszabbítását

A Barcelona elnöksége jogi lépéseket előrevetítve közölte Frenkie de Jonggal, érvénytelenítené szerződéshosszabbítását

m4sport.hu
David Ornstein a The Athleticben számolt be arról, hogy a Barcelona jelenlegi vezetősége közölte holland középpályásával, Frenkie de Jonggal, vissza akarja állítani korábbi szerződését a klubbal, mert bizonyítékaik vannak arról, hogy a Josep Maria Bartomeu által irányított korábbi elnökség bűncselekményt követett el, amikor meghosszabbították a kontraktusát.

Frenkie de Jong 2019 júliusában igazolt az FC Barcelonához. Ekkor a csapatot Ernesto Valverde irányította, a klubot Josep Maria Bartomeu.

A holland középpályás teljesítményével elégedettek voltak a katalánoknál, a Valverdét követő Quique Setiénnél és honfitársánál, Ronald Koemannál is alapembernek számított, 2020 októberében meghosszabbították a labdarúgó szerződését 2026 nyaráig, 400 millió eurós kivásárlási árat állapítottak meg a felek, a fizetését pedig jelentősen megemelték.

Ornstein beszámolója szerint a Barcelona vezetése közölte De Jonggal, hogy érvényteleníteni akarja jelenleg érvényes szerződését, és az első megkötött szerződéshez akar visszatérni, mert a Laporta által irányított elnökség úgy véli, hogy az előző vezetés által adott feltételek a kontraktusban jogellenesek, bűncselekménynek minősülnek. A katalán klub jogi lépéseket fontolgat az érintettekkel szemben.

Úgy tudni, erről már július 15-én informálták a játékost, aminek azért is lehet alapja, mert a 44-szeres holland válogatott futballistáért a Manchester United tett ajánlatot, amelyet egy nappal előtte Laportáék el is fogadtak, vélhetően így akarták meggyőzni a mindenáron maradni vágyó hollandot, hogy inkább a távozás mellett döntsön.

Ahogyan az korábban megírtuk, a Barca óriási gazdasági problémákkal küzd, amelyeket bizonyos tekintetben veszélyes pénzügyi manőverekkel igyekeznek megoldani, ennek egyik része lenne az, hogy vagy eladják a 25 éves hollandot, vagy olyan egyezség születik meg a klub és a játékos között, amellyel jelentősen csökkentenék De Jong fizetését.

A The Athletic információi szerint a felek elképzelései változatlanul nem közelednek egymáshoz, pedig a huzavona már hetek óta zajlik. Ami tény, vasárnap De Jong pályára lépett a mexikói Pumas ellen – egy félidőt kapott Xavitól – 6-0-ra megnyert mérkőzésen, gólt is szerzett és csapata egyik legjobbjának bizonyult.

Borítókép: Frenkie de Jong (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Gary Neville nem kíméli a Barcelonát, Frenkie de Jongot buzdítja, hogy jelentse fel a klubot
A Manchester United egykori hátvédje képtelen napirendre térni afelett, hogy a Barcelonának több száz millió eurós adóssága van, kis túlzással kiárusítja a klubot annak érdekében, hogy méregdrága játékosokat vásárolja, emellett pedig elvárja a klubvezetés a már szerződésben lévő játékosoktól, hogy mondjanak le fizetésük egy részéről. A holland Frenkie de Jongnak olyan szempontból speciálisabb a helyzete, sokáig úgy tűnt, hogy a klub áruba bocsájtaná, a legfrissebb hírek szerint maradhat - ahogyan az szeretné is a középpályás -, cserébe évi négymilliót engedjen el a fizetéséből. Gary Neville, a Sky Sport szakkommentátora ezt nem érti, a holland helyében jogi lépéseket tenne.
Külföldi futball
Több mint 1 milliárd eurós adósság, szigorúan szabályozott bérkeret – mégis hogyan szerződtette Lewandowskiékat a Barcelona?
Az FC Barcelona már több labdarúgót is szerződtetett 2022 nyarán annak ellenére, hogy a klub pénzügyi helyzete köztudottan elmarad az optimálistól, ráadásul több szempontból a La Liga pénzügyi feltételeinek sem felel meg. Akkor mégis hogyan lehetséges, hogy többek között a világ egyik legjobb csatárát, Robert Lewandowskit is átigazolták, és további játékosok megszerzéséről sem tettek még le. Ezt járjuk körbe elsősorban Sid Lowe espn.com-on és Jonathan Wilson si.com-on megjelent cikke, valamint a labdarúgást gazdasági oldalról vizsgáló Swiss Ramble Twitter-oldal segítségével.
Külföldi futball