Musorujsag
Élő Eredmények
×

Lewandowski: Guardiolával készültem fel arra, hogy a Barcába érkezhessek

Lewandowski: Guardiolával készültem fel arra, hogy a Barcába érkezhessek

m4sport.hu
Hetekig tartó bizonytalanság után, Robert Lewandowskinak júliusban sikerült pontot tenni hányattatott időszakára, elhagyhatta a Bayern Münchent, hogy a Barcelona játékosa legyen. Már túl van négy mérkőzésen a katalánok színeiben, volt ideje valamennyire beilleszkednie, a lengyel támadó hazája egyik napilapjának, a Meczykinek nyilatkozott erről az időszakról.

“Úgy érzem itt magam, mint egy kisgyerek, aki betér egy boltba telis-tele új játékokkal. Amit eddig érzek Barcelonában, az a tiszta boldogság, és óriási motiváció van bennem, hogy elkezdjem ezt az új fejezetet. Münchenben már hiányoztak a kihívások. Rengetek trófeát nyertem, és egy idő után arra eszméltem, hogy kezdem elveszteni az intenzitásom. Kellett egy másik kihívás, egy új impulzus, levegőváltozás” – kezdet az augusztus végén 34. életévét betöltő csatár.

Azt is elmondta, hogy azért is lett elsődleges célja, hogy a Barcelonába igazoljon, mert az az időszak, amit a Bayernnél töltött Pep Guardiola kezei alatt mély nyomot hagytak benne.

“Guardiola filozófiája, ahogyan kezeli és fejleszti a csapatot, számomra kicsit olyan volt, mintha elhozta volna a Barcelonát a Bayern Münchenbe. Xavi pedig nagyon emlékeztet Guardiolára. Mindketten hatosok voltak a pályán, együtt is dolgoztak. Pontosan ugyanúgy gondolkodnak a labdarúgásról. Ezzel a tudással a fejemben a Barca volt az egyetlen opció a számomra. Mielőtt aláírtam volna, nem beszéltem vele, de vele együtt eltölteni az időt a Bayernben óriási felkészülés volt a számomra, hogy egy nap a Barcelonába kössek ki. (A Bayernben) nagyon jó kapcsolatot ápoltam Thiagóval és Javi Martínezzel, mind a ketten gratuláltak akkor, amikor végül aláírhattam a szerződésemet a Barcával”- beszélt egyik nagy motivációjáról, ami miatt végül a katalán klubot választotta.

Ugyanakkor azt is belátta, ha még új kihívást akar vállalni, akkor az idei nyár az egyetlen lehetősége a váltásra közel a 34-hez.

“Mindig is a La Ligában akartam játszani, Spanyolországban élni, hogy megtapasztaljam, milyen itt az élet. Mondjuk, eddig még csak a stadionba és az edzőközpontba vezető utat ismerem a városban. Tizenkét év Németországban… elképesztően sok idő. Mindent megnyertem ott. Nem akartam azt, hogy újabb 12 év elteltével, amikor a tükör elé állok, azt kérdezzem magamtól: ‘miért nem próbáltad meg?’. Nagyon sok volt bennem a kérdés, válasz nélkül”- zárta szavait Lewandowski.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Lewandowski meglőtte első gólját Barca-mezben, a Gamper-kupa MVP-je lett
"Előadás", ezzel az szóval jellemezte címlapján a Barcelona győzelmét a mexikói Pumas ellen a katalán Mundo Deportivo. A mérkőzésen a nyáron szerződtetett Robert Lewandowski megszerezte első gólját, mellé kiosztott két látványos gólpasszt. A gála után a klub elbúcsúztatta brazil legendáját, Dani Alvest.
Külföldi futball