Musorujsag
Élő Eredmények
×

Puskás főszereplésével egyszer, az 1960-as BEK-döntőben játszott egymással a Real és a Frankfurt

Puskás főszereplésével egyszer, az 1960-as BEK-döntőben játszott egymással a Real és a Frankfurt

m4sport.hu
Szerda este rendezik az Európai Szuperkupa-döntőt a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az Európa-liga első Eintracht Frankfurt részvételével. Történetük során mindössze egyszer találkoztak egymással a csapatok, az 1960-as Bajnokcsapatok Európa-kupájának döntőjében, amelyet a spanyol csapat nyert 7-3-ra. A mérkőzés hőse Puskás Ferenc volt, aki a királyiak hét góljából négyet vállalt magára.

A labdarúgás történetével foglalkozó szakemberek véleménye szerint minden idők egyik legjobb BEK- döntőjét játszották 1960-ban, Glasgow-ban a Hampden Parkban, köszönhetően elsősorban a Real Madrid zseniális és korszerű játékának. A mérkőzés embere egyértelműen Puskás Ferenc volt, aki négyszer talált a németek kapujába, a maradék három gólt egy másik Real-legenda, Alfredo Di Stéfano szerezte. A magyar támadó döntőbeli négygólos rekordját azóta sem tudta megdönteni senki.

A madridi csapat a korszak egyértelmű uralkodója volt a labdarúgásban, a Frankfurt ellen ötödik BEK-győzelmét gyűjtötte be a klub.

Eintracht Frankfurt-Real Madrid 3-7 (1-2)

EINTRACHT:
Loy; Lutz, Eigenbrodt, Hoefer; Stinka, Weilbaecher; Kress, Lindner, Stein, Pfaff és Meier.

REAL MADRID:
Domínguez; Marquitos, Santamaría, Pachín; Vidal, Zárraga; Canario, Del Sol, Di Stéfano, Puskás és Gento.

Gólok: 1-0 (18′): Kress. 1-1 (26′): Di Stéfano. 1-2 (29′): Di Stéfano. 1-3 (45′): Puskás. 1-4 (56′): Puskás. 1-5 (60′): Puskás. 1-6 (71′): Puskás. 2-6 (72′): Stein. 2-7 (74′): Di Stéfano. 3-7 (76′): Stein.

Játékvezető: Jack Mowat (skót).

Helyszín: Hampden Park (Glasgow)

A mérkőzést a glasgow-i stadionban 127.621 néző tekintette meg, de a hírek szerint már akkor, 62 évvel ezelőtt körülbelül 70 millióan nézték a tévében.

Szerda este, több mint 60 évnyi várakozás után találkozik újra egymással a Real Madrid és az Eintracht Frankfurt Helsinkiben, az Európai Szuperkupa döntőjében. A mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti 21 órakor.

Borítókép: Puskás Ferenc (Forrás: NSO)

További tartalmak