Musorujsag
Élő Eredmények

Vajon szabályos volt a Qarabag második gólja? - szavazás

Vajon szabályos volt a Qarabag második gólja? - szavazás

m4sport.hu
Kedd este a Ferencváros búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől, miután az idegenbeli 1-1-et követően a Groupama Arénában 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a kvalifikációs sorozat 3. fordulójában.

Igazából a kedd esti mérkőzésen a magyar bajnok mélyen saját tudása alatt teljesített, még a zöld-fehéreknél sem akad olyan bennfentes, aki megkérdőjelezné, a jobb csapat jutott a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásába. Maga a klubelnök, Kubatov Gábor is elismerte ezt a tényt.

Valóban olyan mérkőzés volt, amit a játékosoknak jobb gyorsan kitörölni az agyakból előre kell tekinteni, már az Európa-liga selejtezőjének rájátszására, ahogyan azt a klubelnök javasolja.

Ugyanakkor, visszanézve a mérkőzést, azon belül az azeriek második gólját, feltehetjük a kérdést: biztosan szabályos volt az a találat, amely kis túlzással megpecsételte a Ferencváros sorsát?

Vegyük sorba, mi is történt a meccs 54. percében, amikor a Qarabag már vezetett 1-0-ra, a Fradinak csak az egyenlítő gólt kellett volna megszereznie, hogy kiegyenesedjen. Ráadásul ez a mérkőzésnek olyan szakaszában történt, amikor a magyar csapat próbált nyomást gyakorolni az ellenfélre.

Szóval, egy magyar támadás Dibusz Dénes kidobásával indult, a labdát Vécsei kapta, aki saját tizenhatosa előteréből elindította a bal szélen Adama Traorét. A passz hosszúnak bizonyult, az ellenfél kapusa, Sarudin Mahammadalijev megelőzte a hazaiak mali támadóját a mezőnybe ívelte a labdát, Vécsei és Kady felé, akik rendesen megküzdöttek a levegőben, de a felvétel alapján úgy tűnik, egyikük sem ért labdához, nem is változtatott irányt.

Mindennek azért van jelentősége, mert így a továbbpattanó labda Wadjihoz került, aki a bizonytalankodó Knoester mellől elfejelte azt, a meginduló Kady elé. Ebben a pillanatban merül fel a partjelző és a VAR-szobában ülők felelőssége, ugyanis a szenegáli csatár úgy fejelt a labdába, hogy annak elrúgásának pillanatában egyértelműen lesen állt.

(m4sport.hu)

A folytatást ismerjük: Kady az alapvonalig futott a labdával, Thelander mellett belőtte középre, a mindenkit megelőző Wadji köszönte szépen, a Qarabag 2-0-ra vezetett.

Azt nem tudjuk, a játékvezetők mit láttak vagy nem láttak a pályán, illetve mit és hogyan néztek vissza a VAR-szobában, esetleg jelezték-e a kérdéses szituációt. De az is előfordulhat, Vécsei és Kady felugrásánál mégis történt egy szabad szemmel nehezen, de kikockázva már látható labdaérintés, vagy egyszerűen nem tudtak megdönthetetlen bizonyítékkal szolgálni a pályán született döntés megváltoztatására.

Mindent összevetve a visszavágón egyértelműen szép, jobb és hatékonyabb focit játszott a Qarabag, megérdemelt a továbbjutása, de most mára örökre kérdés marad, mi lett volna, ha egy kicsit precízebben végzik munkájukat abban a bizonyos szobában.

Borítókép: (m4sport.hu)

További tartalmak