Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Real elnöke komoly bókokkal illette a Barcelonát

A Real elnöke komoly bókokkal illette a Barcelonát

m4sport.hu | Pollák Márton
Florentino Pérez nem hogy nem rúgott bele a földön fekvőbe, de egyenesen úgy tűnik, drukkol, hogy a Barcelona kilábaljon a gödörből.

Bár Florentino Pérez, a Real Madrid, és Joan Laporta, a Barcelona elnöke a pályán ádáz riválisok, azon kívül kölcsönösen tisztelik egymást és pontosan tudják, mindkét klubnak szüksége van a másikra – legalábbis ez derül ki a real elnökének legutóbbi, El Chiringuitónak tett nyilatkozatából, melyet a Marca szemlézett.

„Biztosan kilábal a Barcelona a gödörből. Hozzánk hasonlóan ők a világ egyik legnagyobb klubja és egyben legfontosabb intézménye, s bár most nehéz a helyzetük, vannak olyan dolgok a tarsolyukban, melyek segítségével túljuthatnak ezen” – utalt Pérez arra, hogy a katalánok a pénteki bajnoki rajt előtt még mindig nem regisztrálhatták hét új játékosukat (öt újonnan érkező, kettővel szerződést hosszabbítottak), mert a La Liga anyagi okokra hivatkozva elutasította erre vonatozó kérelmüket.

„Mind a spanyol futball javát akarjuk. A La Ligának kellene a Barca sportigazgatójának lennie. Ők mondják meg, kit szerződtethetnek és kit nem” – folytatta a Real első embere, aki a Joan Laportával való kapcsolatára is kitért.

„Laporta alig több mint egy éve van hivatalban, az ottani dolgok pedig nem egyik napról a másikra fognak megoldódni. Türelmesnek kell lenni és mindenki meglátja, lesznek nagyszerű El Clásicók. Szerintem mi vagyunk a világ két legjobb klubja, a meccseinket 600 millióan nézik világszerte. Ami a kapcsolatunkat illeti, jól kijövünk. Nem beszélünk minden nap, de ha valami olyan helyzet adódik, felhívjuk egymást.”

Borítókép: EPA/YOAN VALAT

További tartalmak

Kapcsolódó hírek