Musorujsag
Élő Eredmények
×

Halálos fenyegetések miatt elhagyja a Corinthianst az Arsenal és a Chelsea korábbi támadója

Halálos fenyegetések miatt elhagyja a Corinthianst az Arsenal és a Chelsea korábbi támadója

m4sport.hu | Kovács Máté
A rutinos brazil szélső visszatérhet a Premier League-be.

Willian szerződése azonnali felbontását kérte a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Corinthians FC csapatánál. A 34 éves támadó a Globo Esportenak azt nyilatkozta, hogy amikor a csapat kikapott és ő sem játszott, családja és ő maga is folyamatos fenyegetéseket kapott a közösségi médiában, voltak halálos jellegű verbális inzultusok is. A korábban Chelseat és Arsenalt is erősító futballista tavaly nyáron csatlakozott nevelőegyütteséhez, 45 mérkőzésen egyszer tudott eredményes lenni. Willian 1998 és 2006 között volt a Corinthians akadémiájának növendéke, majd profi pályafutása is a São Paulo-i székhelyű együttesnél kezdődött, ám úgy fest, a szurkolók már elfelejtették a régi szép időket.


A klub elnöke Duilio Monteiro Alves elmondta, a brazil játékos kérte szerződése felbontását, valamit hozzátette: “Csalódottak vagyunk, hogy a rutinos támadó már nem áll klubunk alkalmazásában. Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan terveztük, viszont azokra kell most már figyelnünk, akik itt vannak és boldogok”. A Corinthians az előző kilenc meccséből ötöt elveszített, és a Libertadores-kupa negyeddöntőjében is kiesett az ősi rivális Flamengotól.

Willian így visszautazott Londonba, ahol családjával élt az elmúlt években, és könnyen elképzelhető, hogy új csapata is az angol fővárosban székelő együttes lesz, ugyanis a Premier League-be idén visszatérő Fulham FC szeretné a soraiban tudni a brazil támadót. A 34 éves széleső 259 mérkőzésen lépett pályára a PL-ben, ezeken 38 gólt és 38 gólpasszt jegyzett, valamint két bajnoki címet szerzett a Chelseavel.

Borítókép: Willian a Chelsea játékosaként 2016-ban. (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak