Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gary Neville a Manchester Unitedról: A klub megsemmisülésének vagyunk tanúi

Gary Neville a Manchester Unitedról: A klub megsemmisülésének vagyunk tanúi

m4sport.hu
Korábbi játékosa, Gary Neville szerint a Manchester United labdarúgócsapata elérte a mélypontot szombaton, amikor 35 perc után már 4-0-s hátrányban volt a Brentford otthonában az angol bajnokság második fordulójában.

„Negyvenkét éve figyelem a Unitedet, de egyetlen pillanat sem jut eszembe, amikor olyan rosszul alakultak a csapat dolgai, mint az első félidőben. A klub megsemmisülésének vagyunk tanúi” – nyilatkozta a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, 85-szörös válogatott futballista.

Neville rendkívül kritikusan beszélt a tulajdonos Glazer-családról, szerinte az amerikaiak tönkretették a klubot.

A BBC szakértője, Christopher Sutton is azt mondta, hogy a United elérte a mélypontot, és ezt a szót használta a Sunday Times című lap is. Neville-hez hasonlóan a 63-szoros válogatott Alan Shearer is az évek óta tartó rossz vezetést hibáztatja a kudarcokért.

„Ez teljes káosz. Évek óta tartó kudarc, amelynek oka a rossz vezetés és a szörnyű játékospolitika” – szögezte le Shearer. Hozzátette, idő és hihetetlen mennyiségű pénz, a szurkolók részéről pedig sok türelem kell ahhoz, hogy rendbe jöjjenek a dolgok.

„Mérföldekre vannak attól, ahol lenni szeretnének” – hangsúlyozta.

A jelenlegi játékosok közül a kapus David De Gea szólalt meg, és kijelentette: keményen dolgoznak azért, hogy maguk mögött hagyják a rossz idénykezdetet.

„Nagy változások történtek, és ezek csak az első meccsek voltak. Sokat kell fejlődnünk, meg kell hallgatnunk, mit akar a vezetőedző, nagyon jól fel kell készülnünk, és persze el kell kezdenünk meccseket nyerni, nem számít, ki ellen játszunk” – vélekedett.

Az előző szezonban hatodik helyezett Manchester United sorozatban a hetedik idegenbeli bajnokiját veszítette el, hétfőhöz egy hétre pedig a Liverpoolt fogadja.

„Úgy kell edzenünk és játszanunk, mintha az életünk múlna rajta. A címerért és a büszkeségünkért kell futballoznunk” – szögezte le a spanyol kapus.

Borítókép: Gary Neville és Ryan Giggs (Forrás: manchestereveningnews.co.uk)

További tartalmak