Musorujsag
Élő Eredmények

Ten Hag büntetett: extra edzést tartott, Ronaldóék 13.8 kilométert futottak

Ten Hag büntetett: extra edzést tartott, Ronaldóék 13.8 kilométert futottak

m4sport.hu
Szombaton a Premier League 2. fordulójában a Manchester United kínos, 4-0-ás vereségebe szaladt bele a Brentford otthonában. Erik ten Hag, a Vörös Ördögök holland edzője értetlenül állt játékosai teljesítménye előtt, akiknek másnap extra edzést vezényelt, alaposan megfuttatta őket.

A United holland menedzsere a borzalmas vereség után nyilatkozataiban nem kímélte játékosait, akiknek – véleménye szerint – vállalniuk kell a felelősséget a pályán mutatott teljesítményükért. Úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag cserben hagyták a klub híveit, ami egy ekkora klub esetében megengedhetetlen.

A Brentford egy félidő alatt lerendezte a szombati mérkőzést Josh Dasilva, Mathias Jensen, Ben Mee és Bryan Mbuemo találataival. A manchesteri vörösök jelenleg a Premier League sereghajtói, míg a városi rivális City magabiztos teljesítménnyel éllovas. Utoljára 1929-ben történt meg, hogy az angol labdarúgás legmagasabb szintjén az egyik manchesteri klub első, a másik utolsó legyen.

Csalódottságában „szemétnek” és szegényesnek” titulálta játékosai teljesítményét a holland szakember.

Még a kapus, David De Gea is elbizonytalanodott a súlyos vereség után. Mikor megkérdezték tőle, képes-e javítani produkcióján a csapat, őszintén válaszolta: „Bevallom, nem vagyok biztos benne”.

A zakó után az edző közölte játéksaival, hogy a vasárnapi pihenőnapot nem kapják meg, helyette jelentkezzenek reggel a carringtoni edzőközpontban.

A célja pedig – a Sky Sports beszámolója szerint – az volt, hogy bepótolják a mérkőzésen elmaradt futómennyiséget.

A statisztikák alapján a Brentford futballistái 109.4 kilométert futottak a meccsen, míg az övéi 95.6-ot. 13.8 km a különbség a kettő között. Jelentős!

Brit sajtóinformációk szerint a Vörös Ördögök játékosainak ezt a különbséget pihenés helyett le kellett tudniuk a plusz edzésen.

Borítókép: Erik ten Hag (EPA/Peter Powell)

További tartalmak