Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kalmár Zsolt: Négy szalag megsérült, de nem szakadt el, ami jó hír volt számomra

Kalmár Zsolt: Négy szalag megsérült, de nem szakadt el, ami jó hír volt számomra

m4sport.hu
Visszatért súlyos sérüléséből, pazar gólt lőtt, kezdett játékba lendülni, de egy rossz ütemű becsúszás miatt újabb heteket kell kihagynia.

Kalmár Zsolt közel másfél év kihagyás után a szlovák bajnokság harmadik fordulójában pazar szabadrúgásgóllal tért vissza a Dunaszerdahely csapatába. A válogatott labdarúgó még 2021 márciusában a magyar válogatott Andorra elleni vb-selejtezőjén a bal térdében szenvedett külső oldalszalag-szakadást.

Visszatérése után a következő fordulóban már kezdőként számoltak vele, de a Podbrezova elleni találkozón a szünetben le kellett cserélni, mert rúgást kapott a bokájára, ami ennek köszönhetően aláfordult és nem tudta folytatni a játékot. A játékos a közmédia érdeklődésére elmondta, jól halad a bokasérülése, de mint minden sérülés, így ez is rosszkor jött, mert kezdett visszatérni abba a komfortzónába amiben a súlyos sérülése előtt volt.

Kaptam egy rúgást a lábamra és a bokám alám fordult, így pár hetet ki kell hagynom. Naponta két kezelésen veszek részt, délelőtt Dunaszerdahelyen, délután Győrben, nincs fájdalmam majd meglátjuk, mennyit bír. A boka erősítését és ami kell a szalagoknak azt minden nap csinálom” – mondta Kalmár. Elárulta, fájdalmat nem érez, néha van egy kis feszülés de az természetes. Sok feladatot csinál amivel tesztelik mi az a határ ameddig el tud menni. A sérülésről elmondta, hallott egy reccsenést, amitől megijedt, de az első vizsgálatok kimutatták, nincs nagy baj.

Négy szalag megsérült, de nem szakadt el, ami jó hír volt számomra, pár héten belül szeretnék visszatérni. Egy hét telt el, a jövő héten már intenzívebb munkát fogok végezni , remélem a következő héten már teljes értékű munkát tudok végezni és mihamarabb visszatérhetek“.

Elmondta, a sérülése egy rúgás következménye nem olyan jellegű, ami az előző komolyabb sérülése miatt történt. Nem számított rá, hogy a hátulról érkező játékos stoplija pont a vádliját találja el.
Lelkileg volt nehezebb, hiszen először voltam kezdő a visszatérésem óta, ráadásul egy kiemelten fontos Bl-meccs előtt történt az eset. De dolgozunk tovább, hogy mihamarabb visszatérhessek” – mondta optimistán.

Borítókép: DAC 1904

További tartalmak