Musorujsag
Élő Eredmények

Klopp kemény kritikával illette az UEFA-elnököt és a Barcelonát

Klopp kemény kritikával illette az UEFA-elnököt és a Barcelonát

m4sport.hu
Jürgen Klopp, az angol Liverpool német menedzsere hazára egyik legnagyobb sportújságának, a Kickernek nyilatkozott. Saját csapatáról is beszélt, de megragadta a lehetőséget arra is, hogy élesen kritizálja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) első emberét, Aleksander Ceferint, illetve a Barcelonát, amelynek költekezését képtelen értelmezni.

„A labdarúgás halad egy bizonyos irányba, leginkább a fal felé. Gyakorlatilag senki nincs, aki a labdarúgókról beszélne. Például arról, hogy nincs elegendő szabadidejük a játékosoknak. Aleksander Ceferin egyszer csak előbukkan a sarokból, majd vitatható kijelentéseket tesz, amelyeknek köszönhetően másoknak sokkal többet kell dolgozni. Senkit sem akarok megsérteni, csupán szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez a játék nem működhet a labdarúgók nélkül, és csak akkor igazán élvezetes, ha a legjobbak lépnek pályára” – fejtette ki elégedetlenségét azzal kapcsolatosan, hogy a versenynaptár miatt egyre túlterheltebbek a futballisták.

„Mindig kitalálnak valami új tornát. Most a világbajnokságon résztvevők számát emelték meg, hogy más csapatok is ott lehessenek. Nagyobb lesz. Ez hihetetlen. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki így látja ezt a problémát, de legyen így, vállalom. Nem érdekel, nem lehetek mindenki barátja” – folytatta az UEFA-t célzó bírálatát, de később a Barcelonát sem kímélte, amely hatalmas adóssága ellenére is aktív volt az átigazolási piacon.

„Nem igazán értem a Barcelona igazolási politikáját, már több okból sem. Talán azért sem, mert egyfelől nem vagyok gazdasági szakember, másfelől meg úgy gondolom, ha tudom, hogy nincs pénzem, akkor nem költök semmire sem. Tudomásom szerint az egyetlen klub, amely eddig eladta a stadionját, meg a különböző jogokat az a Borussia Dortmund volt. Watzkénak az utolsó pillanatban sikerült jönnie, hogy megmentse a klubot. Nem tudom, hogy a Barcelonának van-e egy Watzkéja” – tette fel a költőinek szánt kérdést Klopp.

Borítókép: Jürgen Klopp (EPA/CLEMENS BILAN)

További tartalmak