Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Nagyon pörögnek” – Ádám Martin testközelből érzi, a dél-koreai bajnokság más szint, mint az NB I.

„Nagyon pörögnek” – Ádám Martin testközelből érzi, a dél-koreai bajnokság más szint, mint az NB I.

M1
A Tegu elleni bajnokin megszerezte első gólját az Ulszan Hyundai színeiben a gólpasszt is kosztó Ádám Martin, aki a közmédia érdeklődésére elárulta, az eddigi rövid idő alatt is világossá vált előtte, Dél-Koreában a magyarnál erősebb bajnokságba került.

Az OTP Bank Liga gólkirálya pályafutása során először állt légiósnak. Sok ideje nem jutott akklimatizálódni, hiszen zajló bajnokságba csöppent, de úgy érzi, jól halad a beilleszkedése – válaszolta az M1 megkeresésére.

Mint elárulta, a légiósoktól, hogy különbséget jelentsenek. Ez a hétvégén, mikor vezetést szerzett csapatának, olyan jól sikerült, hogy mind a négyen betaláltak egyszer-egyszer. Az Ulszan egyébként is kiemelkedik a K League-ből: egy meccsel kevesebbet játszva is hat pont az előnye a tabella élén, és a kupában is elődöntős.

A magyar csatár kijelentette, a hazainál erősebb bajnokságba került. „Nem telt még el sok meccs, de látom, ez egy más szint. Az is cél volt, olyan csapatba jöjjek, amelyik dominál. Ez is bejött. Most már a jó teljesítmény szükséges egyénileg is.” És akkor elképzelhető, lesz még feljebb lépés a karrierjében.

„Nagyon pörögnek. Mind edzésen, mind a mérkőzésen – foglalta össze a legszembetűnőbb különbséget az eddigi tapasztalatairól – Azt gondolom, a magyar bajnoksághoz képest ez a legnagyobb váltás. Ezt kell felvennem.” Ami azért sem okozhat gondot, mert Ádám kifejezetten azt fogalmazta meg magának, hogy fizikálisan, erőnlétileg fejlődjön. Ezért is érzi, jó helyre került.

Mivel az átigazolása előtt egyeztetett Marco Rossival, nem gondolja hátráltató tényezőnek, hogy a Távol-Keletet választotta. A következő kerethirdetés pedig választ ad rá, hogy postáznak-e számára meghívót. A kapitány mindenesetre fenntartások nélkül vélte megalapozott döntésnek a váltást.

Leszögezte, az Ulszanban eddig kapott játéklehetőségei a megbeszéltek szerint alakulnak, hiszen a válogatott szünetet követően még nem állt többre készen. De ezt természetesnek tartja, és abból, hogy kezdőként számítottak rá, azt szűri le, a klubjánál is így vélekednek.

Borítókép: Ádám Martin (Fotó: Ulsan Hyundai Football Club/Facebook)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Lehet, szakmát váltok” – Ádám Martin hajógyári munkásnak állt Dél-Koreában – videó, galéria
Megvolt Ádám Martin első fotózása új csapatánál, a dél-koreai Ulszan Hyundainál. Mivel pedig új állomáshelye kikötőváros és hajógyárral is rendelkezik, a tematika adta magát: a magyar válogatott támadót hajógyári/kikötői munkásnak öltöztették be. A szerep annyira testhezálló volt, hogy Ádám Martin a fotózásról készült werkvideóban meg is jegyezte, még a végén szakmát vált.
Külföldi futball
A Premier League-ajánlat után a nyári érdeklődőket is lesöpörte Marco Rossi, aki úgy látja, Ádám Martin nem hibázott
Marco Rossi az M4 Sportnak szerdán adott interjúban elárulta, a tavalyi Európa-bajnokság után egy Premier League-klub komoly ajánlatot tett érte, de gondolkodás nélkül nemet mondott, akárcsak azokra az érdeklődésekre, amelyek a júniusi Nemzetek Ligája-bravúrok után találták meg. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya többek között a dél-koreai bajnokesélyeshez szerződő Ádám Martin átigazolásáról és a Ferencváros BL-selejtezős esélyeiről is elmondta véleményét – Hajdú B. Istvánnal beszélgetve.
Magyar futball